LELKIZŐ

Benkő László és Balzsay Károly vallott a rák elleni küzdelmükről

A héten van a Rákellenes Világnap, és ehhez kapcsolódik az M2 Petőfi TV Családmeséink című műsorának e heti adása.
  • Szerző: ripost

Rókusfalvy Lilinek Benkő László, az Omega billentyűse és Balzsay Károly, sportoló meséltek saját küzdelmükről, miként élték meg korunk egyik legrettegettebb betegségét, a rákot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTVA

„Ez nagyon kemény feladat és nagy megpróbáltatással jár. Az ember nem tudja ezeknél a dolgoknál, amíg akarva akaratlanul nem kerül közel hozzájuk, hogy mi minden van itt bent, amit addig nem használ, csak amikor szembe kerül vele„ – mutatott a halántékára a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenész, akinek legnagyobb támasza a felesége és a családja.

„Érezni azt a biztonságot és azt a hátteret, ami minden megjátszás és hamis viselkedés nélkül abszolút fixen ott áll és megmondja, hogy mit lát rajtam, hogyan viszonyulok mindehhez”fejtette ki Lilinek a 76 éves legenda.

Azt is hozzátette, hogy szerinte nincs két egyforma út, ki hogyan éli meg, miként reagál a betegségre, hanem ahány ember, annyi variáció lehetséges.

Mi sem mutatja ezt jobban, hogy amíg Benkő Lászlónak a család mellett a zene adott erőt – mindig úgy szervezték a fellépéseket, hogy ott tudjon lenni – addig Balzsay Károly számára a sport jelentette ugyanezt a megtartó erőt. A magyar ökölvívó válogatott szövetségi kapitányánál nyirokmirigy-rákot diagnosztizáltak, amit ő – a szavaival élve – kiütött.

„Ezeket a krízishelyzeteket mindig megpróbáltam úgy átélni vagy abba menekülni, hogy a jövőmet terveztem. Két kezelés között volt három hét, akkor én dolgoztam: versenyre, illetve edzőtáborokba jártam” – árulta el a sportoló az M2 Petőfi TV stábjának, aki jelenleg is edzőként segíti a jövő ökölvívó generációját.

A teljes beszélgetés péntek este lesz látható az M2 Petőfi TV-n este 20.35-ös kezdéssel, aki lemaradna, visszanézheti az adást a csatorna Youtube csatornáján.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?