LELKIZŐ

„Egy lépcsőházban húztam meg magam” – Hajléktalan lett Bubik István egykori szerelme

Az utcán él Bubik István lányának édesanyja. Olykor lépcsőházakban, máskor ismerősöknél alszik.
  • Szerző: ripost

Nehéz helyzetbe került Bubik István egykori szerelme. A 2004-ben elhunyt színész lányának, Kincsőnek az édesanyja egyre kétségbeesettebben próbál boldogulni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Ha telik rá, hostelben éjszakázom, most épp nem telik, így egy lépcsőházban húztam meg magam, de előfordul, hogy ismerősök segítenek. Sokféle munkát vállaltam már, sütöttem lángost a Balatonon, dolgoztam gyárban és takarítottam rendőrségen is. Tizenkét órákat azonban nem bírok már állni, most épp bejárónői vagy takarítói munkát keresek, ahol nem kell sokat egy helyben álldogálni” – mondta a Blikknek Szentandrássy Hédi, aki Bubik István haláláig boldogan élt. A színész ugyanis vállalta közös gyermeküket, illetve anyagilag is támogatta Kincső nevelését. Bár nős ember lévén titokban tartotta a létezését, annyi időt töltött második családjával, amennyit csak tudott.

A képzőművész sorsa a 2004-ben bekövetkezett tragédia után fordult rosszra: egyre nehezebb anyagi helyzetbe került, mígnem elárverezték házát

„Kincsőt sajnos ritkán látom, de örülök, ha ő legalább boldogul valahogy, büszke vagyok rá” – mondta.

Milliókat örökölhetne a bátyja után

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész tavaly februárban hunyt el. Negyvenhét festményből és hetvenhét grafikából álló hagyatékát márciusban megvásárolta a Petőfi Irodalmi Múzeum 350 millió forintért. A vételárat a festő felesége és két gyermeke kapta, de Hédi állítja, neki is járt volna belőle. Ennek értelmében 35 millió forint.

„Amikor a nővérem utoljára beszélt vele, állítólag engem emlegetett: leszögezte hogy a hagyatéka nyolcvan százalékát a gyerekeinek, míg a húsz százalékát nekünk szánja. Ebből nem láttunk semmit, sőt, a végrendeletről sem tudunk.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?