LELKIZŐ

Csak szívességből tartják bent a kórházban: Nincs hova mennie Szilágyi István özvegyének

Súlyos tüdődaganattal küzd Szilágyi István özvegye. Humenyánszky Jolán egyre gyengébb, a családja azonban nem keresi őt. A segítője attól tart, addig várnak a kapcsolatfelvétellel, míg végül túl késő lesz.

Karácsonykor sem csörrent meg Szilágyi István özvegyének telefonja. Humenyánszky Jolán utoljára augusztusban találkozott a Brüsszelben élő unokájával, a tizenhét éves Nándival. A karácsony azonban csendesen telt számára: egy kórházi ágyban, egyedül töltötte az ünnepeket.

Fotó: Ripost

Egyedül segítője, Baricz Dezső keresi őt rendszeresen, habár a koronavírus miatti látogatási tilalom miatt személyesen ő sem látogathatja az asszonyt. Dezső kétségbeesetten nyilatkozott lapunknak arról, mennyire fáj szembesülnie azzal, hogy Jolika néni egyre csak gyengül, a családjára azonban még most sem számíthat.

Baricz Dezső segíti Jolika nénit, ahogyan csak tudja... Fotó: Ripost

„Jolika néni súlyos beteg, tüdődaganattal küzd. Bár az orvosok mindent megtesznek érte, ami csak lehetséges, sajnos a betegség természetéből eredendően sejthető, hogy mi történik majd előbb vagy utóbb. Nem értem, miért nem keresi meg őt a brüsszeli családja. Ha személyesen nem is tudnak eljönni, legalább telefonon hívhatnák, hiszen Jolika néni mindig magánál tartja a mobilját. Nincs semmi, ami megakadályozhatná őket abban, hogy elérjék, így igazán nem tudom megérteni, hogy miért nem keresik őt„ – mondta el a -nak az idős szobrászművész segítője, Baricz Dezső, aki úgy érzi, tehetetlen.

Az orvosok ugyanis már ki akarták engedni a kórházból Jolika nénit, de az asszonynak nincs hova mennie, hiszen a tizenhetedik kerületi családi házát lakhatatlannak és életveszélyesnek nyilvánította a Katasztrófavédelem.

”Szívességből van még bent a kórházban, de fogalmam sincs, mi lesz vele, ha mennie kell onnan. Ápolásra szorul, felügyeletre, amit mi meg is oldanánk a többi segítővel, de tető kellene a feje fölé. Éppen ezért ismét kérem szépen Jolika néni volt menyét és unokáját, hogy valahogyan segítsenek rajta, mert itt a család összefogására van szükség, nem szabad megvárni, hogy késő legyen„ – fogalmazott kétségbeesetten Dezső. „Jó lenne valami végleges helyet találni Jolika néninek, ahol megpihenhet„ - tette még hozzá.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?