LELKIZŐ

Csalódtak a barátok: nem temethették el Usztics Mátyást!

Az április végén elhunyt színész nyughelyét csak a család ismerheti, még a kollégákat sem hívták el a búcsúztatásra.
  • Szerző: Ripost

Nehezen dolgozzák fel a barátok Usztics Mátyás elvesztését. A színész április 29-én hunyt el váratlanul, betegségét még a legközelebbi barátok és kollégák előtt is titkolta.

A Kisváros legendás Hunyadi Jánosát a család szűk körben, titkos helyszínen temette el, a búcsúztatásról sem a nagyközönséget, sem pedig a kollégákat és a barátokat nem értesítették

"Mi sem ismerjük Mátyás végső nyughelyét" - mondta el a Blikknek Pelsőczy László, Usztics jó barátja és kollégája. 

Néhány barát ezért úgy döntött, a maguk módján köszönnek el a kollégájuktól, mégpedig a Lehel téren található Árpád-házi Szent Margit templomban.

"Egy igazi szertartást akartam, ahol együtt emlékezhetünk Usztics Mátyásra. Pesten az Árpád-házi Szent Margit templom plébánosával évek óta jóban vagyunk, így megkértük arra, hogy tarthassunk egy megemlékezést a Lehel téri templomban. Sajnos végül ő nem tudta celebrálni a szentmisét, mindannyian fájdalommal a lelkünkben, mégis tiszta szívvel búcsúztattuk el Mátyást" - fogalmazott a Blikknek Pelsőczy.

A szertartáson főként a Nemzeti Kamara Színház egykori és jelenlegi tagjai vettek részt. A szertartáson egy vörös rózsákkal teli oltárt is állíttattak a templomban Uszticsnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?