LELKIZŐ

18 éve nincs velünk: Ez történt pontosan Cserháti Zsuzsa halálának napján

2003. július 23-án az egész országot megrázta a hír, meghalt Cserháti Zsuzsa. Fia így emlékszik a tragikus napra, amikor utoljára beszélt legendás édesanyjával...
  • Szerző: Buster

Cserháti Zsuzsa fia soha nem felejti el az utolsó telefonbeszélgetést, ami éppen 18 évvel ezelőtt zajlott közte és a legendás énekesnő között. Krisztián azon a tragikus napon kétszer is hívta Zsuzsát, és már hiába sietett a lakására, nem tudott rajta segíteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cserháti Zsuzsa

Cserháti Zsuzsa (Fotó: MTI)

„Reggel még beszéltem édesanyámmal, és mondtam neki, hogy délután benézek hozzá. Nyugtatgatott, hogy nem annyira fontos, mert jól van. Később ő hívott, és felvetette, mi lenne, ha mégis fölmennék hozzá. Amikor befejeztem a munkát, elindultam felé. Gondoltam, odacsörgök, hogy szóljak neki, már úton vagyok” – mesélte korábban Krisztián, aki nem sokkal ezután már holtan találta Cserháti Zsuzsát, akinél gyors lefolyású gyomorvérzést állapítottak meg, ami a kezeletlen gyomorfekélyének szövődménye volt.

„Csak keveseket engedett közel magához”

Cserháti Zsuzsát hosszú éveken át kínozta a depresszió, amit a mellőzöttség érzése és a súlyproblémája okozott. Egyik legjobb barátnője, Rácz Kati, bár nagyon szerette, mégis eltávolodott tőle élete utolsó éveiben.

Cserháti Zsuzsa sírja

Fotó: Ripost / Máté Krisztián

„Zsuzsával évtizedekkel ezelőtt ismerkedtem meg, amikor a Moulin Rouge-ban énekesnő lettem. Ő akkor már sztár volt, nálam tizenegy évvel idősebb. Egykor miatta kezdtem énekelni, így hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy kolléganők lettünk. Zsuzsi mindenkihez kedves volt, de csak keveseket engedett közel magához. Mivel mi később önálló műsorral is jártuk az országot, megnyílt előttem és barátok lettünk” – emlékezett Rácz Kati, aki egy időben szállást is adott az énekesnőnek.

Rácz Kati

Sok éven át szoros barátság fűzte Rácz Katit Cserháti Zsuzsához (Fotó: Facebook)

„Nagyon nehéz ember volt...”

Miután Zsuzsi lakása leégett, két éven át nálam lakott. Akkor már nem hívták színpadra az elhízása miatt. Ettől mélységes depresszióba esett, amiből még akkor sem tudott meggyógyulni, amikor lefogyott és ismét az ország kedvence lett. Ugyanakkor bevallom őszintén, Zsuzsa nagyon nehéz ember volt. A halála előtti utolsó négy évben meg is szakítottam vele minden kapcsolatot, mert minden találkozásunk után zokogva mentem haza. Nem tudtam tétlenül nézni, ahogy felemészti a depresszió. Lassacskán mindenkit elmart magától, persze nem készakarva. Egyszerűen képtelen volt meggyógyulni, a saját gondolatai végeztek vele. Sajnos az ő halála sorsszerű volt...” – fogalmazott szomorúan az énekesnő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?