LELKIZŐ

Kutyasétáltató nő talált rá Csuja Imre fiára

Egy budapesti erdőben holtan találták a színész kisebbik fiát, Bencét. Lapunk információ szerint a fiú hasonlóan tragikus módon hunyt el, mint a bátyja. Csuja Imre családja hírzárlatot rendelt el.
  • Szerző: E.J.

Borzasztó csapás érte Csuja Imrét és családját. A színész tizenhat éven belül második gyermekét vesztette el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A művész fia, Bence is hasonlóan tragikus körülmények között halt meg, mint 16 évvel ezelőtt a bátyja. A 29 éves férfi holttestére egy kutyát sétáltató nő talált rá csütörtök reggel. Azonnal szólt a közelben dolgozó két munkásnak, akik értesítették a rendőrséget.

Fotó: Markovics Gábor

„Egy asszony jött oda hozzánk sokkos állapotban, hogy egy holttestet talált, miközben a kutyájával az erdőben sétált. Kérte, hogy menjünk oda vele, mert nem mert közelebb menni, és nem volt biztos abban, hogy mit lát. A fák között egy férfit pillantottunk meg, ám mi sem mertünk közelebb menni. Rögtön tárcsáztuk a rendőrséget” – mondta el a -nak egy közelben dolgozó fiatal férfi. A rendőrségi helyszínelés délután egy óráig tartott.

A tragédia helyszíne. Fotó: Keller Mátyás

Az erdő minden oldalán rendőrautók sorakoztak, több száz méteres sugarú körben teljesen lezárták a területet.

A család a megkeresésünkre közölte, hogy az ügyben – érthető okokból – teljes hírzárlatot tartanak és a média megértését kérik.

A megtudta, hogy Bence a szürke Suzuki típusú autójával ment a XVI. kerületi Naplás tóhoz. Holttestét az ottani erdős területen találták meg, úgy tudni, búcsúlevél nem volt nála.

Nem ez az első felfoghatatlan tragédia, ami Csuja Imre családját éri. A színész idősebbik fia, Gergő 2003-ban, kamaszkorában lett öngyilkos. A fiú jelezte a szüleinek, hogy nem szeretne már élni, akik azt hitték, ez életkori sajátosság.

A nevelési tanácsadó depressziót állapított meg a fiúnál, akit pszichiáterhez küldött, ám Gergő már nem várta meg a segítséget. A színészt és családját teljesen lesújtotta a tragédia, éveken át tartott, míg elfogadták a történteket.

A gyászban másik két gyermekük nyújtott vigaszt Csujának és feleségének: Fanni, és az öccse, Bence, valamint három unokájuk, akik lánya házasságából születtek. Nagyobbik fia haláláról csak hosszú évek múltán volt képes nyilatkozni.

„Azért kezdtem el beszélni erről, hogy az emberek okuljanak a történetünkből. Ha érzik, hogy valami nem stimmel, azonnal a legjobb szakemberhez kell fordulni. Van bennem egy önvád, hogy nem a megfelelő szintű, hozzáértő emberhez fordultunk, hanem nevelési tanácsadással kezdtük, és ez nem volt elég. Beszélgetünk róla sokat otthon is” – mondta el idén márciusban, D. Tóth Kriszta műsorában a színész.

A család csütörtök délután közleményt adott ki:

„Tisztelettel kérjük a sajtó képviselőit, hogy legyenek tekintettel a szerettünk elvesztésében érzett gyászara. Amint úgy érezzük, hogy nyilatkozni kívánunk a tragédia kapcsán, azt a megfelelő fórumokon jelezni fogjuk.
Reméljük, kérésünk meghallgatásra talál ezekben a szomorú órákban.
Megértésükben bízva,
A család”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?