LELKIZŐ

Ábel Anita is megszólalt Csűrös Karola haláláról, megemlékeztek a barátok

Csűrös Karola halálának híre lesújtotta a barátait, kollégáit. A népszerű színésznő élete utolsó időszakában elvonultan élt, de rengetegen szerették.
  • Szerző: ripost

Megrendülve emlékeztek egykori kollégái, barátai Csűrös Karoláról. A színésznő halálhírét szerdán jelentette be a Madách Színház a Facebookon. Mint kiderült, a művésznő hosszú betegség után, álmában hunyt el, közel három héttel a 85. születésnapja után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

85 évet élt mindenki Etusa

85 évet élt mindenki Etusa
Fotó: MTI

A kollégák és a barátok a Bors hasábjain keresztül emlékeztek meg Szomszédok egykori Etusáról.

Ábel Anita színésznő a Bors munkatársától értesült a szomorú hírről. Először megszólalni sem tudott, majd annyit mondott:

„Lesújtott ez a hír. Ha rá gondolok, mindig az jut eszembe, hogy csodálatos humora volt, ő stand uposnak született. És hogy milyen jó páros voltak Ádámmal. Többet nem szeretnék és nem tudok mondani.”

Ábel Anita

Ábel Anita 13 éven át együtt játszott a Szomszédokban Csűrös Karolával
Fotó: Markovics Gábor

Lehoczky Zsuzsa: „Vagy hívta Ádám, vagy magától ment”

Lehoczky Zsuzsa is a Bors munkatársától tudta meg a szomorú hírt, hogy egykori pályatársa elhunyt. Nehéz szívvel kezdett mesélni róla, sok szép emlék fűzte őket egymáshoz.

„Jaj istenem, ez borzasztó! Nagyon szerettük egymást, sok szerepben és tévéfilmben játszottunk együtt. Tudtam, hogy nincs jól, de az ember az utolsó pillanatig reménykedik” – mondta elcsukló hangon a Nemzet Színésze, aki nem tudja, hogy mi okozhatta a bajt.

Lehoczky Zsuzsa napja nem indult felhőtlenül

Lehoczky Zsuzsa gyászol
Fotó: Kovács Tamás / MTI

„Fogalmam sincs, hogy küzdött-e valamilyen betegséggel. Azt tudom, hogy a férje, Ádám halála óta napról-napra rosszabbul volt. Nem akart kimozdulni a lakásból sem. Ő már igazából nem tudott nélküle létezni. Vagy hívta Ádám, vagy magától ment...” – mondta a könnyeivel küszködve a művésznő.

Trokán Péter: Remélem, hogy most már a lelkük újra együtt lehet”

Trokán Péter tisztában volt vele, mennyire szerette Csűrös Karola a férjét.

„Nagyon megviselte a férje halála, mindannyian tudtuk, mennyire összetartoztak. A Szomszédok forgatásán is látszott, hogy mennyire összetartoznak. Remélem, hogy most már a lelkük újra együtt lehet” – mondta a lapnak a művész.

trokán péter koronavírus fogyás

Trokán Péter is gyászol
Fotó: Markovics Gábor

Czető Bernát: Tyúkanyó természete volt

Czető Bernát László, író, dramaturg és régi barátjuk szerint Csűrös Karola és férje elválaszthatatlanok voltak. Csodálatos és nagy szerelem volt az övék. Ádám még a 70-es években szeretett bele a gyönyörű, temperamentumos és fiatal színésznőbe.

Czető Bernát László, a Szomszédokban saját bevallása szerint a „kitaláló” volt, ám sorozatban nem hosszú ideig működtek együtt a színésznővel, de az nagyon intenzív időszak volt, többször volt a lakásukon, ahol beszélgettek, értekeztek, teáztak együtt.

„Karola és Ádám nem nevelt közösen gyermeket, habár szerintem mindketten nagyon szerettek volna: tyúkanyó természete volt” – mesélte a Borsnak a régi barát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?