LELKIZŐ

Drámai vallomás: Ezért kereste fel édesanyja síremlékét Vitray Tamás

A legendás tévés sokáig nem volt rá képes.
  • Szerző: Doris

Vitray Tamást a II. világháború borzalmai szakították el imádott édesanyjától, Kertész Annától.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: FEM3

Bár lett volna rá korábban is lehetősége, a legendás tévés csak 14 évvel ezelőtt, 73 évesen indult útnak, hogy életében először meglátogassa édesanyja végső nyughelyét. Mint mondja, ennek lelki okai voltak.

„Nem voltam kíváncsi... Mert én az anyámat úgy őriztem meg, kiskosztümben, kis kalapban. Egy pár hernyóselyem harisnyája volt... Ez nagyon fontos megkülönböztetés, nem volt még nylon! És azt az anyát akartam megőrizni” – vallotta be Vitray Lutter Imrének a Sorok között Lutter Imrével című műsor felvételén, amely szombaton este kerül adásba az ATV-n.

Vitray elcsukló hangon vallotta be, hogy szerelmes volt az anyukájába. Végül akkori felesége vette rá arra, hogy utazzanak el Auschwitzba, a borzalmas emlékű haláltáborhoz. Ott végül kiderült, hogy az asszony három hónappal túlélte a tábor felszabadítását. Bár mindennap a hazatérésre készült, végül az ottani kórházban halt meg és pontosan egy évvel azután, hogy vagonba tették, 1945. március 20-án temették tömegsírba 500 másik emberrel együtt – írja a Blikk.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?