LELKIZŐ

Drámai vallomás: Súlyos evészavarral küzd a fiatal magyar énekesnő

Nagy Bogi nem tagadja, roppant stresszes időszakon megy keresztül, ami miatt egy-két hete komoly evészavarral küzd. Az érzékeny lelkű énekesnő sokáig magának sem ismerte be, hogy nagy a baj. Súlyos bulimiás tünetei vannak...
  • Szerző: Doris

Összecsaptak a hullámok Nagy Bogi feje felett! A fiatal énekesnő rendkívül stresszes időszakon megy keresztül, hiszen amellett, hogy idén érettségizik, gőzerővel dolgozik új lemezén. Bogi nem tagadja, óriási nyomás nehezedik rá, ami miatt sajnos komoly evészavar alakult ki nála. Mivel stresszevő, van, hogy mindent befal, amit talál, majd kínzó bűntudat gyötri!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás/Ripost

Részben a közösségi médiát okolja, hiszen ezeken a felületeken egy-két trükköt bevetve bárki tökéletesen nézhet ki. Gyakorlatilag csak szupermodell külsejű, nádszálvékony nőket látni a közösségi oldalakra felpakolt, agyonszerkesztett képeken, ami rendkívül rossz hatással lehet egy fiatal lány önértékelésére.

„Már általános iskolában is voltak pszichés tüneteim, ha nagy volt rajtam a nyomás. Ráadásul nagyon sokat használom a közösségi médiát, ahol mindenki tökéletesnek látszik. Az utóbbi időben azt vettem észre magamon, hogy stresszevő lettem. Egy-két hete bulimiás tüneteim vannak, van, hogy falási roham tör rám, ilyenkor mindent befalok, amit csak találok a kollégiumban, majd jön az elviselhetetlen bűntudat” – kezdte a -nak Bogi, aki eleinte magának sem ismerte be, hogy mekkora a baj, az egyik este azonban annyira kiakadt, hogy mindent elmondott az anyukájának, aki szerencsére mindenben támogatja őt.

„Csodálatos szüleim vannak és szerencsére ismerünk egy nagyon jó gyermekpszichológust. Hozzá fogok fordulni. Én egyébként egyáltalán nem tartom ezt kínosnak vagy szégyellnivalónak. Ezért is döntöttem úgy, hosszas mérlegelés után, hogy nyíltan vállalom a dolgot, és az Instagramon is írok a küzdelmemről. Eleinte nagyon tartottam a rosszindulatú kommentektől, de szerencsére csak pozitív hozzá zólásokat kaptam” – mesélte az énekesnő, aki bízik benne, hogy hamarosan túljut ezen a nehéz időszakon, a történetéből pedig sok sorstársa erőt tud meríteni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Besokalltam. Le kell írnom. Fontosnak tartom, hogy erről nyíltan beszéljek. A social média nagyon veszélyes mert itt mindenki hibátlan. Testképzavarom van. Folyton azt látom, hogy mindenki tökéletes, én pedig állandóan ostorozom magam, hogy nem vagyok olyan. Étkezési zavarom van. Nem akarok enni. Küzdök magammal. Minden étkezés után bűntudatom van. Kényszeres falási rohamaim vannak. Ez nem normális. Szorongok. Azt mondom, hogy elfogadom magam de be kell látnom, ez most nincs így. Sajnálom, mert eddig nem volt hasonló problémám. Leperegtek rólam az ilyen gondolatok. Azt hittem, hogy helyén vagyok lelkileg mert nagyrészt őszinte vagyok magammal. Szerencsére nem félek segítséget kérni. Csodás szüleim vannak. Amint észrevettem a problémát, szóltam nekik. Nem szidtak le. Közösen találtuk ki a megoldást. Hála értük.. De mi van a többiekkel? A velem egykorú fiatalokkal? Kérlek, ne akarj minden elvárásnak megfelelni. Nem éri meg. Csodálatos vagy. Az instagram csak egy felszín. A való életben fontosabb értékek vannak. Azokat keresd.

???? ???? ? (@bogcatubca) által megosztott bejegyzés,

És ezeket olvastad már?