LELKIZŐ

Életmentő műtéten esett át a népszerű magyar zenész, amputálták a lábát

Éppen egy évvel azután, hogy elvesztette a szeme világát, kórházba került Demeter György. A népszerű zenész akkor egy hónappal később visszanyerte a látását, súlyos betegsége miatt azonban most életmentő beavatkozásra volt szüksége: térd alatt amputálták a bal lábát.

Amputálni kellett Demeter György lábát. Az XL Sisters alapítója, Keresztes Ildikó jó barátja évek óta küzd a különböző betegségekkel: ahogy a arról korábban beszámolt, hét éven át tartó szembetegsége annyira elhatalmasodott, hogy tavaly februárban elveszítette a látását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Akkor úgy tűnt, már sosem nyeri vissza a szeme világát, egy gyógyszernek köszönhetően azonban egy hónappal később újra látott. Elhivatottságát jól bizonyítja, hogy látás nélkül is folytatta a zenélést.

Fotó: Facebook

„Vakon sem hagytam abba a zenélést, hiszen a zenekarom tagjai mindvégig segítettek és kitartottak mellettem” – mondta el a -nak tavaly márciusban Demeter György.

Idén újabb csapás érte, amikor az orvosok közölték vele, hogy már nem a látása, hanem az élete a tét. Ezért a napokban komoly műtéten esett át, aminek során térd alatt eltávolították a bal lábát.

Jó barátai, Keresztes Ildikó és Bencze Attila hétvégén meglátogatták őt a kórházban, ahonnan fotót is közzétettek: arra kérték az ismerőseiket, hogy egy kölcsön-kerekesszékkel segítsenek a zenészen.

„Úgy tudom, addig kell neki a kerekesszék, míg nem készül számára egy műláb, hiszen ő járni szeretne, zenélni, ahogy korábban” – árulta el a -nak az énekesnő.

Ildikót több, mint három évtizedes barátság fűzi a zenészhez. 1985-ben kezdtek el együtt dolgozni, amikor Demeter megalapította a Pick-Nick nevű zenekart, ami később Rózsaszín Bombázók néven futott tovább, és akikkel 1988-ban Siófok város különdíját nyerték el az Interpop Fesztiválon. Ildikó a -nak elárulta, aggódott a látogatás miatt, ami aztán – hála Demeter György humorának – nagyon jó hangulatban telt.

„Szombaton voltam bent nála, és bevallom, egy kicsit szorongtam a látogatás előtt, de hála az égnek Gyuri rögtön feloldotta a helyzetet. Hiába ment keresztül rengeteg nehézségen, még mindig olyan életvidám és jó kedélyű, mint amikor megismertem őt. Nagyon jó hangulatú beszélgetést folytattunk, végig viccelődött, ezáltal inkább ő segített rajtam azzal, hogy feloldotta bennem ezt a szörnyűséget” – mondta el a -nak az énekesnő.

„Maga mesélte el, hogy ez a műtét életmentő volt, tehát, ha nem történik meg, akkor már nem beszélgetnénk... Úgy érzem, hogy most már minden rendben lesz, és ugyanúgy zenélhet és élhet még hosszú évtizedekig, ahogy eddig” – fogalmazott Ildikó.

Fiatalkora óta cukorbeteg

A zenész fiatalkora óta küzd a cukorbetegséggel, korábban az egyik lábujját már levágták, ráadásul vesebetegségben is szenved. A sors ajándéka, hogy feleségét, Juditot akkor ismerte meg, amikor tavaly megvakult: a nála 24 évvel fiatalabb nőt nem érdekelte, hogy György nem lát, rögtön egymásba szerettek. Mint kiderült, Judittal évtizedek óta ismerik egymást: Demeter 1992-től évtizedekig volt Demjén Ferenc vokalistája, az asszony szülei pedig rajongóként számos Demjén-koncertre elvitték a lányukat. Sokáig elmentek egymás mellett, végül azonban győzött a szerelem, és boldogabbak, mint valaha.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?