LELKIZŐ

Elhalasztották Gábor Zsazsa temetését, négy év után sem teljesül végakarata

Halála után négy évvel sem válhat teljesen valóra a hollywoodi díva végakarata.
  • Szerző: Ripost

A 2016 decemberében elhunyt Gábor Zsazsa özvegye, Fréderick von Anhalt herceg arra már engedélyt kapott, hogy a magyar származású amerikai színésznő hamvait Kaliforniából magával hozza Németországba, de arra még nem, hogy belépjen vele hazánk területére. Így az már biztos, hogy Zsazsa utolsó kívánsága, hogy magyar földben nyugodjon, csak jövőre teljesülhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Northfoto

„Jelenleg egy németországi bank széfjében van a feleségem földi maradványa. Nem szeretném, hogy ez sokáig így legyen, de nem engednek be Magyarországra, hogy a temetést megszervezzem. A Fiumei úti sírkertben várnak rám. Ha tehetném, holnap indulnék és a karantént is vállalnám, de előttem és ezáltal Zsazsa előtt is zárva van Magyarország, pedig az volt az utolsó kívánsága, hogy a szülőföldjén legyen eltemetve”– panaszolta a Blikknek Anhalt herceg, aki szeptember elején a repülőgépen értesült arról, a pandémia terjedése miatt elrendelt határzár okán nem utazhat tovább Budapestre, így visszarepült Los Angelesbe. Viszont a terve az, hogy a ceremónia után Magyarországra is költözne – legalább részben.

„Tűkön ülök és Budapestről álmodozom. A nyár elején még azért vettem fontolóra, hogy egy időre odaköltözöm, hogy a nejem urnáját hivatalosan is magammal hozhassam, de most már azért szeretnék ott egy lakást, mert a temetés után nem akarnék túl sokáig távol lenni tőle. Legszívesebben egy várra néző ingatlant vásárolnék, mert amikor nyáron ott voltam, a Hotel Intercontinental Dunára néző lakosztályában beleszerettem a budai vár látványába”– magyarázta a herceg.

„A feleségemet hazaviszem, én pedig budapesti leszek a járvány után!” – tette hozzá.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?