LELKIZŐ

Így még nem láttuk soha: Összetört a kamerák előtt Erdei Zsolt

Erdei Zsolt hat éve vesztette el imádott édesanyját, Gizi nénit. Halálát máig nem tudta feldolgozni az egykori bokszoló.
  • Szerző: szbd

Erdei Zsolt újra felidézte élete egyik legnehezebb időszakát, amikor az anyukája, Gizi néni beteg lett. Mint mondta, az asszonyt sorra érték a csapások, kórházba nem akart menni, családja körében, méltósággal küzdött a gyilkos kórral.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ez egy hosszú folyamat volt. Jött először a mellrák, a kórházban kivették a csomókat. Utána nem volt gond egy darabig, de valamilyen rutintüdőszűrésre elment, és felfedeztek a tüdejében egy-két tumort. Utána agydaganat is lett, végül áttétek lettek a szervezetében” – sorolta LifeTV Összezárva Hajdú Péterrel című műsor felvételén a bokszoló, aki nem tudta elrejteni érzéseit a kamera előtt.

Könnyek közt beszélt édesanyja elvesztéséről Madár

Könnyek közt beszélt édesanyja elvesztéséről Madár (Fotó: LifeTV)

Zsolton ma is látszik, mennyire összetörte az édesanyja halála, és az, hogy végig kellett néznie a szenvedését.

„Otthon volt, nem ment kórházba. Szépen lassan láttuk elsorvadni. Morfiumot kapott, hogy ne éljen meg olyan fájdalmakat és akkor kiszállt... Nem volt ott... De voltak olyan pillanatok, amikor visszajött” – mondta Erdei, aki úgy emlékszik, visszakapták Gizi nénit, amikor az ölébe ültették a kisunokáját, Grétit, ám utána újra elveszítették. „Ott volt az egész család, amikor letérdeltem elé és könyörögtem: 'Anyuci, menj el, itt vagyok, vigyázok az egész családra'. Egy-két napra rá el is ment” – mondta elhomályosuló szemmel.

Erdei a Blikknek elmondta, igazságtalannak tartja, hogy ilyen hamar kellett búcsúznia az édesanyjától.

„Túl korán ment el, és ilyenkor az ember picit elveszíti a hitét. Nagyon családcentrikus volt, az unokái voltak a mindenei, megérdemelte volna még, hogy a legkisebbel is találkozzon és az ölében tarthassa. Ráadásul Vilmoska nagyon hasonlít is rá, főleg a szeme, ami ugyanolyan kék, mint az övé volt. Mintha az ő reinkarnációja lenne” – magyarázta Erdei Zsolt, akinek most is összeszűkült a torka édesanyja emlékétől. „A szüleim korán elváltak, az anyukám egyedül nevelt fel. A második házassága sem sikerült jól, én pedig a családfő, családfenntartó szerepét kaptam. Nehéz élete volt, én pedig végigkísértem ebben. Összekovácsolt minket a sok megpróbáltatás, de a mi kapcsolatunkat mindig is a szeretet határozta meg, ez volt a kulcs.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?