LELKIZŐ

„Ez maga a pokol„ – Durva dolgokat mondott VV Fanni legjobb barátnője

Nem csillapodik Novozánszki Fanni családjának és barátainak fájdalma. Édesanyja könnyei több mint három éve felitathatatlanok lánya elvesztése miatt. VV Fanni legjobb barátnője mindeközben durva dolgokat mond: szeretné, ha jó hosszú időre rács mögé kerülne a gyilkos.
  • Szerző: Ripost

Negyedik évébe lépett VV Fanni gyilkossági ügye, amely az idén megoldódhat, a tárgyalássorozat ugyanis a végéhez közelít, ítélet születhet. A család, a barátok legalábbis ebben reménykednek, akik képtelen túllépni a tragédián. A Bors Novozánszki Fanni legjobb barátnőjével, H. Hajnalkával beszélgetett.

Fotó: Bors

„El vagyok ke­seredve, már rég pontot kellett volna tenni az ügy végére. Egy gyönyörű, 24 éves lányt, aki a légynek sem ártott, megöltek, és senki sem bűnhődik miatta. Példát kellene statuálni, hogy nem lehet büntetlenül gyilkolászni és embe­rek életét tönkretenni„ – fakadt ki Hajnalka, utalva ezzel barátnője édesanyjára, Novozánszki Katalinra, aki fájdalmában egyetlen tárgyaláson sem tu­dott még megjelenni.

Fanni anyukája ugyanis a mai napig képtelen feldolgozni lánya eltűnését, s a hiánya minden egyes percben ott sajog benne.

Fotó: Bors

„Tartom a kapcsolatot Fanni édesanyjával, és összefacsarodik a szívem, mert átérzem a fájdalmát. Ha úgy is érzem, picit jobb a hangja, a beszélgetéseink vége mindig vigasztalhatatlan sírásba torkollik. Elvették a gyönyörűszép, középső gyermekét, akit eltemetni sem tud, nem tudja, mi lett vele. Ez maga a pokol egy édesanyának... – folytatta Hajnalka, aki a családdal együtt az idei évtől várja az ügy megoldását, s halálbüntetés híján komoly börtönbüntetést.

„Azt gondolom, itt nem egy embernek kellene hosszú évtizedekre sötétzárkába kerülnie. 30 év börtön járna mindenkinek, akinek köze volt a barátnőm megöléséhez. Valószínű, hogy nemcsak a vádlott, hanem többek benne voltak abban, hogy ez a tragédia megtörténhetett. Bűnhődjön hát mindenki!„ – tett hozzá Hajnalka.

És ezeket olvastad már?