LELKIZŐ

„Lesújt a hír” – A Família Kft. sztárját gyászolja Csonka András

A színészt mélyen megrendítette Nagy Zoltán szerdai halálhíre, hiszen a legendás Família Kft. óta ismerték egymást.
  • Szerző: Doris

Az Újszínház szerda délután, egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy 78 éves korában elhunyt Nagy Zoltán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Lesújt a hír” – A Família Kft. sztárját gyászolja Csonka András

Fotó: Facebook

A színművészt a színpad mellett olyan kultikus alkotásokban láthattuk, mint például A Hídember, az Üvegtigris, vagy éppen a Família Kft.

Az utóbbiban játszott együtt Csonka Andrással, akit nagyon mélyen lesújtott a gyászhír. Így búcsúzott szeretett kollégájától:

„Lesújt a hír. Ma hajnalban elhunyt Nagy Zoltán színművész kollégám és barátom. Újabb pótolhatatlan karakter távozott a Família Kft csapatából. Kövér Lajosként imádta meg az ország nagy nyilvánossága. Kiváló színész, pedagógus, szigorú erkölcsű, kikezdhetetlen jellemű művész volt. Szenvedélyes és nagy formátumú. Rengeteget tanultunk tőle mindannyian. Imádtam, hogy legtöbbször én voltam a sofőrje neki és Ádám Tamásnak is a forgatások végeztével. Sokat röhögtünk, ahogy rákényszerítettem kedvenc zenéim hallgatására. Ilyenkor csak annyit morgott maga elé: “Tudom, sajtból van a Hold”. Zolikám, nagyon fogsz hiányozni, és bár “Hajnalka nem tudhatja”, de mi igen, hogy milyen remek ember és művész voltál” - fogalmazott Csonka András a Facebookon.

Nagy Zoltán halálhíre Ábel Anitát is megrendítette, hiszen a mesterének tartotta az Aase-díjas színművészt.

„Nagy Zoltán…Mesterem, barátom…köszönöm a sok tanítást – búcsúzott Anita.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?