Létrehozva: 2020.01.09.

Felbukkant Gesztesi Károly vér szerinti apja: Különös, amit írt

Gesztesi Károly ritkán beszélt az édesapjáról, Konrádról, akivel eleinte nem ápolt igazi apa-fia kapcsolatot. A színész csak kétéves volt, amikor a férfi elhagyta őt és az édesanyját, Zsuzsa asszonyt. Ráadásul az apa a neveléséből sem tudta igazán kivenni a részét. Gesztesit az édesanyja, nevelőapja és a nagymamája nevelte fel.

A semmiből bukkant fel a január 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt színész, Gesztesi Károly vér szerinti apja, Tóth Konrád. Az idős férfi az egyik unokája, a 19 éves Márk Facebook-oldalán tűnt fel, ahol különös sorokat írt fia váratlan halálával kapcsolatban. Részvétnyilvánító bejegyzésében a kíméletlen tényeket és a halál okait fejtegette.

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

„Drága Márkó, Dávid és Áron unokáim. A tragédia bekövetkezett, bennem az a gondolat kavarog: mindent meg tettünk érte, hogy ez ne következzen be. Mellette álltunk minden alkalommal, vagy pálcát törtünk felette, ha nem úgy viselkedett. Úgy gondolom, hogy ennek az ideje elérkezett, sajnos már későn. Őszinte részvétem. Nagyon szeretlek benneteket. Konrád Nagypapa” – fogalmazta meg sorait Konrád.

Gesztesi mindig haloványan beszélt az édesapjáról, ami nem meglepő, hiszen a színész kétéves volt, amikor lelépett az édesapja, majd több, mint tíz év telt el, amikor újra találkoztak egymással. „Édesanyámék elrontottak valamit. Nem tudom mit, és bevallom, sem akkor, sem később nem faggattam a szüleimet a miértekről” – mondta el még 2010-ben a hot! magazinnak Gesztesi, aki hozzátette, hogy a szülei válása után Konrád jó ideig próbálta ellátni az apai teendőit, eleinte kirándultak, és pingpongoztak is.

„De magához már nem tudott átvinni, mert olyan pici albérletben lakott, hogy ott csak egy ágy és egy szekrény fért el. Aztán elmaradtak ezek a látogatások, de nem török pálcát apám feje fölött” – mondta anno a színész, akit édesanyja és nagymamája neveltek.

Fotó: Facebook

Ám rövidesen Zsuzsa asszony újraházasodott, és új férfi került a házhoz. Gesztesi János és Károly már az elején jó kapcsolatba kerültek. A férfi 2017-es haláláig nagyon szoros viszonyt ápoltak egymással. Rengeteg gyerekkori emléke kapcsolódott hozzá, többek között az első színházi élményeit is Jancsi papának köszönhette. „Rengeteg előadásra vitt el, igaz, csak a második felvonásra jutottunk be, mert a jegy árát sosem tudtuk kifizetni. Ezért szünetben belógtunk. Az összes színházi előadást kívülről fújtam, persze csak a második felvonástól” – emlékezett vissza mosolyogva a hetilapnak adott interjújában.

Ekkor a színészt még Tóth Károlynak hívták, ám nem sokkal később hivatalosan is eldobta vér szerinti apja vezetéknevét, és a nevelőapjáét vette fel. Gesztesi ezt mindig is azzal magyarázta, hogy csupán praktikus okok miatt döntött a névváltoztatás mellett. Miután kétszer kirúgták a Színművészeti Főiskoláról, elhatározta, hogy nevet változtat. „Nem találtam más magyarázatot arra, hogy újra és újra kidobnak, csak azt, hogy mire a nevemhez, azaz a kezdőbetűjéhez érnek, addigra elfárad a vizsgabizottság. Hazamentem és megkérdeztem a nevelőapámat, hogy felvehetem-e a nevét, ő pedig boldogan igent mondott” – mesélte a színész, aki tavaly októberben egy interjúban vallotta be, hogy igazából erről a döntéséről nem kérdezte meg édesapját, és amikor újra felvették egymással a kapcsolatot már egyikőjük sem firtatta a témát. „Addigra már teljesen idegenek voltunk egymás számára” – emlékezett vissza Gesztesi, aki így inkább azon dolgozott, hogy újra közelebb kerüljön a vér szerinti apjához. Gesztesi elmondásai alapján idővel ismét korrekt apa-fia kapcsolat alakult ki közöttük, és a családi béke miatt félretették a régi sérelmeiket. A férfi gyakran látogatta őt és az unokákat is, és többször ültek egy asztalhoz karácsonykor.

Ám a megboldogult színész a békülés ellenére sem beszélt aztán a nyilvánosság előtt az édesapjáról és kettejük kapcsolatáról. Ennek fényében tekinthető nagyon különösnek az apa friss üzenete a Facebookon. Nehéz megmondani, mire gondolhatott Konrád, mégis szavaiból kisejlik, mintha ő korábban már megjövendölte volna a tragédiát és hiába figyelmeztette fiát baljós érzéseiről, szavai mindvégig süket fülekre találtak.

Az üzenettel kapcsolatban lapunk megkereste Konrádot, ám a férfi nem reagált a megkeresésünkre.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

metropol.hu

Házasság első látásra: Így még nem láttad Hildát

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 790. napja – Áttörés az ukrán háborúban: Oroszország szinte ellenállás nélkül nyomul előre

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

LELKIZŐ

"Innen menj el" - Csúnyán kidobta feleségét a TV2 sztárja

LELKIZŐ

Nagy a baj: az életéért küzd a „The Voice” győztese

LELKIZŐ

Súlyos szívproblémával küzd a népszerű műsorvezető: „Vékony szálon csüng az élet”