LELKIZŐ

Folytatódik az Újratervezés: devizahitel miatt kell nélkülöznie az ötgyermekes családnak

Péter és Viktória óriási szeretetben nevelik a gyermekeiket, de rendkívül szűkösen élnek az örkényi otthonukban.
  • Szerző: e.j.

Az Örkényben élő Katona család történetével folytatódik hétfő este az Újratervezés a TV2 műsorán. Péter és Viktória nem tudták fizetni a devizahitel törlesztőrészleteit, ezért el kellett adniuk az otthonukat, mielőtt a bank vitte volna el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

Albérletekben éltek, majd Péter örökségébe, az örkényi házba költöztek. A héttagú család két hálószobán osztozik: az egyik szoba a nagyoké, a két kisebb gyermek pedig a szülőkkel alszik.

„Egy idő után megtanultam nem arra koncentrálni, ami zavar, mert akkor hamar az idegösszeomlás szélére kerültem volna. Sajnos látom, hogy penészedik a fal, látom, hogy egy szeles napon mozog a függöny a csukott ablak mellett, hogy nedvesek a falak, hogy rossz állapotban van a fürdőszoba...” – mondta el Viki.

Fotó: TV2

Péter fizetésének egy része ma is a bedőlt hitel törlesztésére megy el, így sokat nélkülöznek, de a nehéz napok közepette is igyekeznek úgy nevelni gyermekeiket, mintha a világ összes kincse az övék lenne, és a házaspár a végsőkig kitart egymás mellett.

Fotó: TV2

„Megtanultuk, hogy együtt kerültünk ebbe a helyzetbe, és akkor ezt együtt is kell végigcsinálni. A kapcsolat és a család fontosabb a környezetnél. Összességében szerintem profitáltunk a helyzetből, de kőkemény lecke volt” – vallotta be az édesanya.

És ezeket olvastad már?