LELKIZŐ

Fülöp herceg gyermekei megható videóban tisztelegtek az apjuk emléke előtt

Fülöp herceg négy gyermeke, Károly herceg, Anna hercegnő, András herceg és Eduárd wessexi gróf méltó módon búcsúztak imádott szülőjüktől.

Szívhez szóló szavakkal búcsúztak Fülöp herceg gyermekei az édesapjuktól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A BBC által előre felvett megemlékezésekben Károly herceg, Anna hercegnő, András herceg és Eduárd wessexi gróf osztották meg az édesapjukkal kapcsolatos gondolataikat.

Fülöp herceg gyermekei

Fülöp herceg gyermekei méltó módon emlékeztek az édesapjukra
Fotó: BBC

A felvételt péntek este, a herceg halálának napján adta le a tévécsatorna, ám a Daily Mailnek nem árulták el, hogy pontosan mennyivel a herceg halála előtt vették fel az adást.

Károly herceg: Elképesztő energiája volt

Károly herceg, a házaspár elsőszülött gyermeke mindig csodálta apja életigenlését és kirobbanó energiáját.

„Az energiája elképesztő volt. Mindenben támogatta az édesanyámat, és ezt olyan sok éven át képes volt csinálni. Mindenképpen elismerésre méltó mindaz, amit az élete során tett” – fogalmazott a trónörökös, aki szerint édesapja nem szenvedhette az ostobaságot, és ha ilyesmit tapasztalt, azt kendőzetlenül fel is rótta az illetőnek.

Anna hercegnő: Mindenkinek megadta a tiszteletet

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg egyetlen lánya nem titkoltan az édesapja kedvenc gyermeke volt. Nagyon sok mindenben hasonlítottak: imádták a lovakat, a lovaspólót, és hasonló volt a humorérzékük is.

„Mindenkivel figyelmesen bánt, és megadta nekik azt a tiszteletet, amelyet úgy érzett, hogy az illetőnek jár. Azt hiszem, úgy fogok rá emlékezni, mint aki mindig ott volt, ha szükségem volt rá. Egy olyan ember volt ő, akihez, ha problémáim adódtak, mindig elmehettem, ő meghallgatott és megpróbált segíteni” – fogalmazott Anna hercegnő.

András herceg: Olyanok voltunk, mint minden más család

Az újabban szexbotrányáról hírhedt András herceget sokan a királynő kedvenc fiának tartották. A herceg szép szavakkal emlékezett az apjáról, akitől sokat tanult.

„Az én szüleim is, mint annak idején minden más család, napközben elmentek dolgozni. De este ugyanúgy, mint bármelyik másik család, mi is összejöttünk, a kanapén üldögéltünk, apám pedig felolvasott nekünk” – idézte fel a szép emlékeket András herceg.

Eduárd, wessexi gróf: Köszönettel tartozom neki

A házaspár legkisebb, 57 éves gyermeke igazi szerelemgyerekként született a családba. A szüleivel nagyon szoros volt a viszonya, különösen az édesapjával.

„Apám nagyszerű támogatás, bátorítás és útmutatás volt egész életem során. Soha nem próbált visszafogni bennünket azokban a tevékenységekben, amiket ki akartunk próbálni vagy meg akartunk tenni, inkább ösztönzött minket. Erre mindig emlékezni fogok, és köszönettel tartozom neki ezért” – fogalmazott Eduárd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?