LELKIZŐ

Fülöp herceg halála: a királynő ott volt a férje ágyánál az utolsó percekben

Fülöp herceg úgy hunyhatott el, hogy mellette volt imádott felesége, az ő Lilibetje, aki több mint hetven éven át szerető társa volt.
  • Szerző: ripost

Ha létezik szép és békés halál, akkor Fülöp hercegnek bizonyosan az jutott. II. Erzsébet királynő 99 éves korában elhunyt férje csaknem napra pontosan két hónappal a századik születésnapja előtt, péntek délelőtt hunyt el a windsori kastélyban. Fülöp herceg méltó módon hunyt el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fülöp herceg úgy halhatott meg, hogy ott volt mellette az ő imádott Lilibetje

Fülöp herceg úgy halhatott meg, hogy ott volt mellette az ő imádott Lilibetje
Fotó: AFP

Az udvari körökben jártas informátorok a Daily Mailnek elmondták, hogy Fülöp herceg békés és szép halált halt: utolsó perceiben ott volt a halálos ágya mellett az ő imádott Lilibetje, Erzsébet királynő, aki végig támogatta a férjét az utolsó percekben.

A királynő és férje az utolsó napokban minden időt igyekeztek kihasználni, amit együtt tölthettek. Szinte elképzelhetetlen, hogy közel hetvennégy év házasság után milyen fájdalmas érzés lehet az uralkodónak, hogy a férje már nincs ezen a világon.

Pedig Fülöp herceg a végsőkig küzdött: a hét elején még annyira jó állapotban volt, hogy olvasott és levelekre válaszolt. A régóta hanyatló egészségi állapota a hét közepén kezdett ismét leromlani.

A herceg temetése jövő szombaton, április 17-én lesz a Szent György-kápolnában. A testét addig is a windsori kastélyban őrzik Berkshire megyében, de a napokban átviszik Londonba, a St. James palotába; ugyanoda, ahol Diana hercegné koporsóját is őrizték a temetése előtt, 1997-ben.

Ahogyan akkor, úgy most sem lesz a nagyközönségnek lehetősége megnézni a nyitott koporsót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?