LELKIZŐ

Pénzbüntetéssel megúszhatja a Gáspár Győzőékbe csapódott sofőr

A showman autójába szemből csapódott bele egy másik kocsi tavaly novemberben, a 21-es főúton.
  • Szerző: ripost

Még nem kerülhet pont Gáspár Győzőék ügyének végére, mert a rendőrség még mindig nyomoz. A showman autójába tavaly novemberben hajtott bele szemből egy nő, a 21-es főúton, aki állította, nem szándékosan okozott balesetet, csupán rossz helyen kanyarodott fel a főútra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

A Blikk megtudta, hogy a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése ügyében folytat eljárást. Ez azt jelenti, hogy a vétkes sofőr pénzbüntetéssel megúszhatja az életveszélyes akciót.

„Az ügy a nyomozati szakban, azaz jelenleg komolyabb szabálysértésnek számít, mint mondjuk egy KRESZ-szabály megsértése. Amennyiben ez alapján zárul le az ügy, jellemzően pénzbüntetésre számíthat a baleset okozója, amely pár tízezer forinttól százezres nagyságrendű is lehet. A bíróság ezt a jövedelemhez és egyéb tényezőkhöz mérten szabja ki. Amennyiben nem megállapítható a szándékosság, akkor nem bűncselekményként vizsgálják az ügyet, így a vétkes sofőr nem kötelezhető az anyagi kár megtérítésére” – mondta el a lapnak dr. Kozma Péter.

Győzőék eközben nehezményezik, hogy a balesetet okozó sofőr azóta sem kereste meg őket.

„Szeretném, hogy a másik sofőr elmondja végre, miért hajtott bele az autónkba. Látni akarom, hogy megbánta-e a történteket vagy sem. Úgy hallottam, még a jogosítványát sem vették el. Tőlünk sem kért bocsánatot” – fogalmazott a showman.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?