Létrehozva: 2020.01.07.

A hit tartja a lelket Gesztesi Károly gyászoló édesanyjában

Nincs a magyar nyelvben kifejezés arra, amikor egy szülő elveszíti a saját gyermekét. Ezt a mérhetetlen, semmihez sem hasonlítható fájdalmat kellett átélnie Gesztesi Károly, Bujtor István, Somló Tamás és Zámbó Jimmy édesanyjának…

A poklok-poklát kell most átélnie Gesztesi Károly édesanyjának, aki szombaton, tragikus hirtelenséggel veszítette el a fiát.

Zsuzsa asszony köztudottan évek óta szívproblémákkal küzd, ezért a környezete érthető módon aggódik érte. Bár jelenleg elzárkózik a külvilágtól, a Ripost megtudta, hogy Zsuzsa asszonyban a sziklaszilárd istenhite tartja a lelket ezekben a nehéz napokban.

Fotó: Gesztesi Károly / Instagram

Gesztesi Károly 2016-ban fordult Isten felé és csatlakozott a Németh Sándor vezette Hit Gyülekezetéhez. A színész ezután több interjújában is elmondta, hogy rengeteget köszönhet az egyházalapítónak. Ugyanakkor Károly édesanyja is a gyülekezet tagja, így természetes, hogy Németh Sándor már biztosította őt részvétéről és felajánlotta támogatását az idős asszonynak.

„Zsuzsa asszony az egyházunk egy hitében rendíthetetlen és nagyon erős tagja és ez a hit ad most neki erőt. A tragédia hírét hallva felkerestem őt és biztosítottam arról, hogy a Hit Gyülekezete minden értelemben mellette áll és támogatja őt és persze a család többi tagját is” - mondta a Ripost-nak Németh Sándor.

„Nagyon friss még Károly elvesztése, de természetesen rengeteget beszélünk róla a gyülekezetben, hogy mit is tehetnénk ebben a szörnyű helyzetben. Az is felvetődött, hogy saját halottunknak tekintjük őt, de ezzel kapcsolatban egyeztetnünk kell a rokonaival, hiszen a végső döntés az övék kell legyen ebben a kérdésben is” – fűzte hozzá a Hit Gyülekezetének alapítója.

Zámbó Jimmy és édesanyja, Anna néni

A magyar sztárvilág legismertebb és talán legtöbbet firtatott halálesete egyértelműen Zámbó Jimmy nevéhez kapcsolódik.

Fotó: TV2

A népszerű énekes 2001. január másodikán hajnalban, fegyverbalesetben vesztette életét. Édesanya, Anna néni már akkor is nagybeteg volt, a hír hallatán kórházba is került. Az idős asszony éveken át képtelen volt feldolgozni szeretett fia elvesztését, ám többi gyermeke és hite segítségével végül sikerült megbékélnie a fájó veszteséggel.

„Legfőképpen a Szentírást olvasgatom, engem az tölt el minden jóval. Nem telik el nap úgy, hogy ne forgatnám a Bibliát” – mondta el 2016-ban a Mokkában Anna néni.

Bujtor István és édesanyja, Katalin asszony

Gundel Katalinnak életében borzalmas tragédiákkal kellett szembenéznie: három fia közül kettő is előtte hunyt el, egyikük ráadásul máig tisztázatlan körülmények között.

Fotó: Rózsahegyi Tibor / MTI

Legidősebb fia, Latinovits Zoltán a mai napig vitatott vonatszerencsétlenségben hunyt el: senki nem tudja biztosan, hogy a színészlegenda baleset vagy öngyilkosság következtében veszítette az életét. Ezt a veszteséget élete végéig képtelen volt feldolgozni, jóllehet, szép kort élt meg: százéves korában hunyt el, tíz hónappal középső gyermeke, Bujtor István után.

Legkisebb gyermeke, Frenreisz Károly félt, hogy második fia halálának hírére megszakad az édesanyja szíve, ezért élete végéig azt mondta Tinka néninek, hogy az ország Ötvös Csöpije külföldön forgat, azért nem látogatja meg. Az idős asszony ebben a hitben hunyt el tíz hónappal Bujtor halála után.

Somló Tamás és Margit néni

A legendás énekes anyukája elképesztően erős asszony volt. Fiatal nőként túlélte a birkenaui haláltábort, és bár Somló Tamás nem volt a vér szerinti fia, pici kora óta ő nevelte, ezért az énekes az édesanyjaként tekintett rá.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Margit néni 101 esztendős volt, amikor 2016 nyarán el kellett temetnie a súlyos betegségben elhunyt hírességet. Minden jelenlevő szíve összeszorult, amikor meglátták a sírnál a kerekesszékes asszonyt, aki méltósággal viselte az elviselhetetlen fájdalmat.

Margit néni végül 2019. december 28-án hajnalban ment a fia után. Szellemileg teljesen tiszta tudattal élt az utolsó pillanatig, Tamás gyermekeinek szeretete pedig megnyugvást adott neki az utolsó években.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

vg.hu

Rákay Philip reagált a Most vagy soha! második hétvégi nézőszámára

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

travelo.hu

A régészek valószínűleg bizonyítékot találtak az amazonok létezésére Azerbajdzsánban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

„Egy hajszálon múlt az életem” — emiatt élte túl a terrortámadást a magyar színész

LELKIZŐ

Mindent látott és mindenről tudott: az őrült pletykák miatt állt elő az igazsággal Katalin hercegné

LELKIZŐ

Megrázó interjút adott Papadimitriu Athina: „Úgy éreztem, pszichológushoz kell mennem!”

LELKIZŐ

Jákob Zoltán őszintén vallott a kapuzárási pánikjáról: „Szeretnék hosszú életet, de nem mindenáron”