LELKIZŐ

Gregor Bernadett: Nekem édesapám volt az igazi férfiminta, magasra tette a mércét

Idén ünnepelné a nyolcvanadik születésnapját Gregor József. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes 2006 októberében hunyt el, az emlékét azonban nem feledik. Főleg nem a lánya, Bernadett, aki minden nap gondol az édesapjára.

Születésének nyolcvanadik évfordulóján gálaműsorral és koszorúzással emlékeznek Gregor Józsefre augusztus 8-án. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes közel tizennégy éve hunyt el, de szerettei, barátai és tisztelői a mai napig megőrzik az emlékét.

Az emléknapon kisebbik lánya, Gregor Bernadett is részt vesz. A színésznő a -nak elmondta: a mai napig nagyon hiányzik neki az édesapja, de az évek múlásával az elvesztése miatti fájdalmat felváltotta a hála, amiért olyan sokan szeretik és ápolják az emlékét.

Gregor József a lányával, Gregor Bernadettel
Fotó: DFP

„Sajnos korán elvesztettem a szüleimet, így elmúlt már annyi idő, hogy nem a fájdalom, hanem a hála munkál bennem. Köszönöm Szeged városának, amiért emlékeznek az édesapámra, akinek a nevét két általános iskola is őrzi. Az egyik Szegeden, míg a másik Budapest XVII. kerületében” – mondta el a -nak a Jászai Mari-díjas színésznő, aki nagyon várja az ünnepséget.

Bernadettet és az édesapját legendásan szoros kapcsolat fűzte össze: apa és lánya rajongtak egymásért, ez a kívülállók számára is világos volt. A színésznőnek a mai napig hiányoznak az édesapjával folytatott hosszú beszélgetések. Olyannyira, hogy az elvesztése óta is számos sorsdöntő helyzetben elgondolkodott azon, mit tanácsolna neki az apukája.

„Mindig eszembe jut, mit mondana, és azt is tudom, hogyan reagálna bizonyos helyzetekben. Kifinomult igazságérzettel rendelkező, szókimondó ember volt ő, és ezeket a tulajdonságait átörökítette rám. Volt olyan helyzet az életemben, amikor tudtam, hogy ő most csukná be maga mögött az ajtót, és én is így tettem: ilyenkor mindig bebizonyosodott, hogy jól döntöttem.”

Fotó: Szabolcs László / Ripost

A népszerű színésznő nem tagadja, hogy híres édesapja olyan jellem volt, ami a mai világban ritkaság egy férfi esetében.

„Nekem az édesapám volt a példakép, az igazi férfiminta. Talán ez a tény is közrejátszott abban, hogy a párkapcsolataim nem alakultak szerencsésen. Ő egy olyan mércét állított, amit nagyon nehéz megugrani...” – fogalmazott Bernadett.

Főzőshow-t készítene

Bernadett úgy ismerte Gregor Józsefet, mint a tenyerét, így azt is jól tudja, hogy ha édesapja most élne, hogyan ütötte volna el az időt az önkéntes karanténban. „Apukám nagyon jól értett az elektronikai kütyükhöz, ezért biztos vagyok abban, hogy ő most fent lenne az Instagramon vagy a Facebookon. Vidám, életigenlő ember volt, és meggyőződésem, hogy ezen a koronavírus okozta helyzet sem változtathatott volna. Ha élne, most főzős videókat készítene, és most talán épp Gregor József kakaspörkölt receptjét főzné a fél ország!” – árulta el nevetve a színésznő.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?