LELKIZŐ

Most érkezett: szomorú hírt közöltek, elhunyt a magyar operaénekes

A hírt a Magyar Állami Operaház közölte a hivatalos Facebook-oldalán, kolléganője megható szavakkal emlékezett a tehetséges művészre.
  • Szerző: ripost

Hatvanéves korában elhunyt Haramza László operaénekes. A hírt a Magyar Állami Operaház közölte a Facebook-oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Haramza László 1961-ben Mohácson született. Az esztergomi ferences gimnáziumban érettségizett, a JPTE-n szerzett diplomát magyar-ének szakon. 2001-ig a Pécsi Nemzeti Színház szólistája volt kilenc évadon keresztül, 2002-ig a Budapesti Operettszínházban, 2003-tól a Magyar Állami Operaház magánékeseként volt színpadon.

Gyász: elhunyt a magyar operaénekes

Gyász: elhunyt a magyar operaénekes
Fotó: Pixabay

Bátori Éva operaénekes, az Opera Nagykövete program vezetőjeként így emlékezett kollégájára:

„Haramza László 2014 szeptemberében tartotta első előadását a MÁO Opera Nagykövetei program keretében. A majd 7 év alatt közel 280 előadást tartott. A program egyik fő célkitűzésének, miszerint jussunk el az ország minden szegletébe, járuljunk hozzá egy az operát értő, ismerő, szerető, operába járó, tágabb látókörű, intelligensebb ifjúság neveléséhez, igazi Nagykövete volt. Ő főként Baranya megyét vállalta, de tette országszerte csendben, hittel, alázattal, amit a Nagykövet program elvárt tőle. Ő volt az a Nagykövetünk, aki határon túlra is elvitte hírünket és a történelmi Magyarország számos településén tartott előadást. (Eszék, Kolozsvár, Nagyvárad, Csíkszereda, Kassa, Fülek, Érsekújvár, Szabadka, Zenta). Terveink voltak. Sokszor diskuráltunk a szakralitás és a szakrális zene szerepéről és helyéről az operaszínpadon és az operairodalomban. Nemrég kértük föl, hogy készítsen egy előadást evvel a témával kapcsolatban, ami nem csak Nagykövet program, de az Operaház OperAkadémia programja számára is igen értékes anyag lett volna” fogalmazott Bátori Éva.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?