LELKIZŐ

„Hát hogy lennék? Ez leírhatatlan” – megrázó vallomást tett a Szomszédok sztárja

Csűrös Karola szenved imádott férje hiányától, képtelen megbirkózni a gyásszal.
  • Szerző: Ripost

Egy éve, hogy elhunyt a Szomszédok című telenovella atyja, Horváth Ádám. Felesége, a sorozat Etusa, Csűrös Karola a mai napig nem tudta feldolgozni az elvesztését.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Az ünnepek mindig nehezek. Ott volt a karácsony, a szilveszter, nemrégiben volt a születésnapja, ilyenkor sokkal nehezebb elfogadni, hogy ő már nincs mellettem. Nagyon hiányzik a férjem – kezdte megtörten a színésznő. – Amikor megkérdezik, hogy vagyok, én mindig visszakérdezek: hát hogy lennék? Ez leírhatatlan, csak az tudja, aki megélt már ilyen helyzetet. Sehogy sem vagyok, ezt nem lehet leírni. Nagyon rossz, szinte minden nap ugyanolyan szomorú, de muszáj erősnek lenni és kitartani.”

A színésznő és férje több mint ötven évig voltak házasok, szerelmük és kapcsolatuk legendás volt. Nem csoda, hogy Csűrös Karola nem tette túl magát a rendező elvesztésén.

„Sok emlék jut eszembe, és sajnos egyelőre nem csak a jók. Ádám betegsége hosszú ideig tartott, nem volt egyszerű végigcsinálni. A temetőbe sem szeretek kijárni, mondjuk nem is nagyon tudok. Bár jobban van már a lábam a trombózis óta, de túlzás lenne azt mondani, hogy képes vagyok jönni-menni” – mesélte az özvegy.

A színésznő ritkán jár ki a temetőbe, ám hamarosan elkészül a rendező sírköve, amelyet Karola választott ki.

„Fekete márvány sírkő lesz, a tábla is ugyanolyan. Sima, egyszerű, semmi giccs vagy dísz, azt nem szeretem. Próbáltak rábeszélni, hogy legyen váza, de azt sem akarom, úgyis kilopják belőle a virágot. Majd egy örökzöld kis növényt szeretnék odaültetni, olyat, amilyen itthon is van nálunk, de beszélnem kell a kertésszel, hogy ő mit tanácsol. Jó lesz, ha végre kész lesz a sír, eddig nem lehetett, mert megsüllyedt volna alatta a föld. Hamarosan szépen elrendezzük, és akkor a lelkem is megnyugszik talán kicsit” – tette hozzá Csűrös Karola.

A színésznő még tavaly ősszel törte el a térdét, s bár abból felépült, végül trombózist kapott. A vérrög miatt a tavasszal kórházba került, de szerencsére nem kellett operálni, az orvosa tornát írt elő neki.

„Jár hozzám egy kedves hölgy, hetente többször tornáztat. Határozottan jobban vagyok, már nem fáj annyira a lábam, bár az időjárás-változásokat nagyon megérzem. Remélem, pár hónap múlva ugyanúgy tudok majd járni, mint a térdtörés előtt” – mondta a színésznő a Blikknek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?