Létrehozva: 2021.04.21.

Gyászba borult ünnep: Ez II. Erzsébet királynő legszomorúbb születésnapja

II. Erzsébet királynő tavaly április 21-én még boldogan ünnepelte a 94. születésnapját, igaz, a koronavírus-járvány miatt nem tudta minden családtagja személyesen felköszönteni. Mára azonban minden megváltozott.

Gyász és szomorúság uralja II. Erzsébet 95. születésnapját.

Fotó: Northfoto

Bár a királynő vitathatatlanul egy roppant erős asszony, rendkívül nehéz évet tudhat maga mögött, a családi viszály és férje elvesztése megtépázták a lelkét. Sajnos egyértelmű, hogy a 95., azaz a mai, a királynő valaha volt legszomorúbb születésnapja, de biztos, hogy szerettei és Anglia érdekében próbál erős maradni.

A Ripost összegyűjtötte azokat a veszteségeket, sérelmeket, amik miatt a királynő születésnapja idén nem lehet önfeledt, remélve, hogy jövőre egy sokkal boldogabb ünnepről számolhatunk be.

Elvesztette imádott férjét

II. Erzsébet királynő április 9-én veszítette el élete szerelmét, legnagyobb támaszát, Fülöp herceget. Az uralkodó lelkében óriási űr tátonghat a születésnapján is, hiszen csupán 13 esztendős volt, amikor megismerte Fülöpöt. Annyira lenyűgözte a szőke haja és a vikinges külseje, hogy ott meg is pecsételődött a sorsa: fülig beleszeretett. Történetük talán az egyik legszebb szerelmi történet, hiszen 73 éven át voltak házasok, egészen Fülöp április 9-i haláláig.

Fotó: Northfoto

Nyolc nappal a tragédia után eljött II. Erzsébet életének egyik legnehezebb napja. Április 17-én, szombaton utolsó útjára kellett kísérnie imádott férjét. Pontosan tudta, hogy minden tekintet rá fog szegeződni, hogy erősnek kell maradnia. A család nagyon vigyázott rá, a világjárvány miatti korlátozások miatt is, a család többi tagjától messze, izolálva ült a kápolna padsorában.

Fotó: Northfoto

Egy testbeszéd szakértő később részletesen elemezte II. Erzsébet viselkedését, és megállapította, hogy a mély gyász ellenére kifejezetten méltóságteljesnek és aktívnak mutatta magát, szemben a királyi család többi tagjával, kifejezetten nyugodtnak tűnt. Bár élete egyik legnehezebb és legfájdalmasabb pillanatait élte át, viselkedése példa volt a családja számára és örökre az is marad.

A temetés napján újabb csapás érte

Nem elég, hogy II. Erzsébetnek végig kellett néznie imádott férje, a 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg temetését, újabb tragédia érte.

Pont Fülöp búcsúztatójának napján, azaz április 17-én elhunyt Sir Michael Oswald, a királynő bizalmasa és tanácsosa.

II. Erzsébet Sir Oswaldnak köszönhette, hogy szenvedélyesen megszerette a lóversenyt, a férfi többször is elkísérte a királynőt a legrangosabb futamokra, gyakran szurkolt mellette a lelátón, és már Erzsébet édesanyját, az anyakirálynét is szolgálta.

Széthullott a családja

Amióta Harry herceg és felesége, Meghan Markle úgy döntött, hátat fordít a brit királyi családnak, a királynő pontosan tudja: már semmi nem lesz úgy, mint régen.

Fotó: Northfoto

Szomorúságát, amit a család széthullása miatt érez, az is tetézheti, hogy Harry sokáig úgy volt vele, még nem utazik vissza az Egyesült Államokba, születésnapján is a királynő mellett marad, minden viszály ellenére.

„Ha minden jól megy, akkor maradhat a királynő születésnapjára” – erősítette meg a hírt egy bennfentes.

Szerda délelőtt azonban kiderült, mégsem így lett. Harry már „meg is lépett”, A Daily Mail információi szerint a 36 éves herceg visszatért a kaliforniai Montecitóba, hogy várandós feleségével, Meghan Markle-lel és gyermekükkel, Archie-val lehessen.

A vírus miatt nem láthatja a dédunokáit

Bár II. Erzsébetet másfél hónap alatt két dédunokával is megörvendeztették az unokái, a koronavírus-járvány miatt eddig egyszer sem láthatta a piciket, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mikor találkozhat velük először.

És hogy mit kell tudni a két kis csöppségről?

Nos, február 9-én született meg Eugénia hercegnő és férje, Jack Brooksbank első gyermeke, II. Erzsébet kilencedik dédunokája. A 3657 grammos kisfiú reggel kilenc óra előtt öt perccel jött világra, a szülésnél az édesapa is jelen volt. A pici az August nevet kapta.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Princess Eugenie (@princesseugenie) által megosztott bejegyzés

Nem kellett sokat várni a következő királyi babára, március 21-én Zara Tindall, II. Erzsébet királynő legidősebb lányunokája egészséges fiúgyermeknek adott életet, ő lett a brit uralkodó tizedik dédunokája. Az újszülött a Lucas Philip Tindall nevet kapta.

Bár a királynő már nagyon szeretné látni őket, a dolgok alakulására egyelőre nincs befolyása. Úgy tudni egyébként, hogy szerdán nem is ünnepel, inkább elvonul.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

magyarnemzet.hu

Meleg futballisták forradalma a Bundesligában: tömeges coming out szerveződik

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

LELKIZŐ

"Innen menj el" - Csúnyán kidobta feleségét a TV2 sztárja

LELKIZŐ

Nagy a baj: az életéért küzd a „The Voice” győztese

LELKIZŐ

Súlyos szívproblémával küzd a népszerű műsorvezető: „Vékony szálon csüng az élet”