LELKIZŐ

Itt a teljes igazság: ezért nem készült el Cserháti Zsuzsa síremléke

Csütörtökön volt 17 éve, hogy 55 éves korában örökre elaludt Cserháti Zsuzsa, aki vitathatatlanul a magyar könnyűzene történetének egyik legjobb női énekhangja volt. Bár az egyik legünnepeltebb énekesnő volt, még mindig nem készült el az a síremlék, amely méltó lenne a munkásságához. Cserháti fia, Szirtes Krisztián most a Ripostnak árulta el, miért csúsznak a munkálatok!
  • Szerző: Doris

Cserháti Zsuzsa sírja évek óta elszomorító látványt nyújt a Farkasréti temetőben. Bár rengeteg virág díszíti és nagyjából rendben van tartva, az énekesnőnek 17 évvel a halála után sem emeltek méltó emlékművet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Cserháti fia a -nak tavaly azt nyilatkozta, hogy 2019. augusztus végére garantáltan elkészül az édesanyja munkásságához méltó emlékhely. Sőt, Szirtes Krisztián azt is részletezte, pontosan hogyan fog kinézni az sír. Az akkori tervek szerint egy különleges eljárással az énekesnő arcképe is felkerült volna az emlékhelyre, amiről azt remélték: valódi zarándokhellyé válik majd a Cserháti-rajongók számára. Ám ezt követően hiába teltek-múltak a hetek, hónapok, semmi előrelépés nem történt. A legendás énekesnő sírja továbbra is lehangoló látványt nyújtott.

Cserháti halálának évfordulója előtt kilátogattunk a Farkasréti temetőbe, hátha azóta nagy titokban már felújították a sírt. Legnagyobb meglepetésünkre azonban még mindig nem történt semmiféle változás, csak néhány, szalmából és tobozokból készült új koszorú díszítette az emlékhelyet.

Fotó: Ripost

Megkerestük Cserháti fiát, Szirtes Krisztiánt, aki elárulta: a koronavírus-járvány miatt csúsznak a munkálatok!

„Ha nem lett volna a pandémia és a járvány miatt elrendelt szigorítások, édesanyám gyönyörű síremléke már állna. Márciusban azonban le kellett állítanunk a munkálatokat. Úgy tudom, azóta már újra elkezdtek dolgozni a sírkövön, de ezt nem én intézem, hanem édesanyám két nagyon jó barátja, Krasznai László vállalkozó és Fehér Adrienn színésznő. Arról értesültem, több látványterv is van, még nem lehet pontosan tudni, milyen lesz az emlékhely. Az biztos, hogy az arcképe rajta lesz” – mesélte Krisztián.

Ezt követően Fehér Adrienn számát is tárcsáztuk. Ő az a színésznő, akit Cserháti a fogadott lányaként szeretett, és aki a legendát alakította a Cserháti Zsuzsa-emlékesten. Adrienn megerősítette, hogy zajlanak a munkálatok, de azt nem merte megjósolni, mikor készülhet el a méltó emlékhely. Azt is megerősítette, hogy a sírkövet egy rejtélyes jótevő, egy titokzatos mecénás finanszírozza!

„Dolgozunk rajta, de nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni afelől, hogy mikor nyeri el a sír a végleges formáját. Megerősíthetem, hogy valóban létezik egy mecénás, aki állja a költségeket, de ő soha nem fogja felfedni a kilétét” – fogalmazott a színésznő.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?