LELKIZŐ

Sztárjaink is megrendültek Kabos László özvegyének halálhírétől

Kabos László komikus özvegye váratlanul hunyt el. A művészkollégáit is felkészületlenül érte a tragédia.
  • Szerző: Ripost

Urbán Erika neve egybefonódott a Vidám Színpaddal, számos színdarabban élete párjával, Kabos László legendás komikussal együtt lépett fel. A csak Kiskabosként emlegetett nevettető 25 évvel volt idősebb a színésznőnél, mégis 33 évig éltek együtt szeretetben, harmóniában. Noha nem kötöttek házasságot, elszakíthatatlanok voltak egymástól, szerelmükről Erika két könyvet is írt: Az én Kabosom, illetve a Sors pórázán címmel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI / Czika László

A művésznő 2019-ben megkapta az Emberi Hang Díjat. Ez azt elismerést azoknak ítélik oda, akik a szeretet, a béke és az elfogadás eszméjét valósítják meg életük során. Ez az év azonban hatalmas próbatételt is tartogatott számára, mert egy elrákosodott fogimplantátum miatt életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Két hónapig feküdt kórházban, és végig bízott a felépülésben. Így is lett, bár az élete sosem lett a régi: mindig ott bujkált benne a félelem, hogy bármikor ki­újulhat a betegsége. Utolsó éveiben nyilvánosságtól visszavonultan élt budai otthonában.

Fotó: Bors

Esztergályos Cecíliát váratlanul érte Urbán Erika halála. A Borstól értesült a szörnyű hírről, nem sokkal korábban még a kolléganője közösségi oldalán közzétett virágos fotókat lájkolta.

„Nagyon drága ember volt. Borzalmas, hogy meghalt„ – mondta megrendülten Cilike, majd meghatódva elevenítette fel azt a boldog pillanatot, amikor 1984-ben a Telepódium című kabaréban együtt lépett színpadra Kabos Lászlóval és párjával.

Straub Dezső már a nyolcvanas években, a Vidám Színpadon együtt játszott Urbán Erikával és az elismert komikussal. Jó kollegiális kapcsolatban voltak, kölcsönös tisztelettel tekintettek egymásra. Az előadásokon kívül azonban ritkán találkoztak.

„Váratlanul ért a halála. Úgy nézett ki, hogy a súlyos betegségéből valóban felgyógyult, ám aztán egyszer csak nem ébredt fel többé... Nem kellett volna még elmennie” – nyilatkozta a Borsnak a színész.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?