LELKIZŐ

„Károly holtan akar látni” – kiszivárgott Diana segélykérő levele

A hercegnő már több mint 20 éve elhunyt, mégis rendszeresen megrázó dolgok derülnek ki a halála körülményeiről.
  • Szerző: Ripost

Diana hercegnő haláláról az elmúlt két évtized során rengeteg összeesküvés-elmélet látott napvilágot. A hercegnő 22 évvel ezelőtt hunyt el egy autóbalesetben, a tragédia pedig az egész világot megrázta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Sok rajongó azonban a mai napig úgy gondolja, hogy 1997. augusztus 31-én nem baleset történt Párizsban, hanem gyilkosság.

Diana és párja, Dodi Fayed egy olyan autóban ültek, amelyet az ittas Henri Paul vezetett, a városon keresztül pedig paparazzik üldözték őket. A rajongók meg voltak róla győződve, hogy a baleset megrendezett volt, 2004-ben nyomozás is indult az ügyben, hogy igazak lehetnek-e a feltételezések, de egy sem igazolódott be.

A Daily Star most, az évfordulón felidézte az egyik legnépszerűbb elméletet. Ez Diana egyik állítólag saját kézzel írott levelére alapoz. A levélben az áll: „Károly holtan akar látni engem egy autóbalesetben”. A szöveget 1993 októberében írták, 10 hónappal Diana és Károly szakítása után.

A levelet Paul Burrell, a hercegnő testőre hozta nyilvánosságra 2007-ben, de sokak szerint hamisítvány. Burrell ugyanis tökéletesen tudta utánozni Diana kézírását, ráadásul a hercegnő máskor sosem fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy Károly bántani akarja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?