LELKIZŐ

Képtelen feldolgozni barátai halálát Kóbor János

Pár héten belül két barátját is elvesztette Kóbor János. Nehezen viseli a hétköznapokat, nincs olyan nap, hogy ne gondolna Somló Tamásra, Laux Józsefre és az elkerülhetetlen elmúlásra.
  • Szerző: Z.B.

Kóbor János rövid időn belül vesztette el két jó barátját, és nem telik el nap, hogy ne gondolna rájuk, vagy a legendás közös időkre. Úgy érzi, túl sok gyász jutott neki mostanság, ezért reméli, jó ideig nem kell újra találkoznia vele.

Nem tudom, ki élet és halál ura, de arra kérem őt, miután két barátunkat, zenésztársunkat elvesztettük két héten belül, most egy ideig ilyen lapot ne osszon nekünk

- mondta szomorúan a Bestnek.

Nehéz kimondania, de míg Somló Tamás távozására volt ideje felkészülni, hiszen tudott az egy éve tartó súlyos betegségéről, addig az LGT dobosának elvesztése teljesen váratlanul ért mindenkit.

A kórházban már érezték, nem látják többé egymást

Laux Józsefet utolsó napjaiban meglátogatták az Omega-alapítók. Azt hitték, hogy csak egy kis "feljavításon" van a szanatóriumban, de amikor beléptek a szobájába látták, hogy nagy a baj. 

"Ahogy beléptünk a szobájába, megrettentünk a látványtól, nem gondoltuk, hogy ilyen rossz állapotban van. Hosszasan beszélgettünk, felelevenítettük a régi szép időket" - mesélte a zenész.

Búcsúzáskor mindannyian tudták, hogy ez volt az utolsó találkozásuk:

"Amikor elbúcsúztam tőle, megfogtam a kezét, megöletem és azt mondtam neki: Blöró, vigyázz magadra, gyógyulj meg, még szükségünk van rád! Õ erre hamis kis mosollyal az arcán azt válaszolta: 'Ti vigyázzatok magatokra!'. Ebben minden benne volt. Pontosan tudta, hogy vége, hogy mi már soha többé nem találkozunk" - elevenítette fel az utolsó, szívszorító pillanatokat Kóbor János.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?