LELKIZŐ

Készül a fájdalmas temetésre: felerősítette a kórházi kezelés Pécsi Ildikót

Megerősödött a kórházban, és lelkiekben már imádott férje temetésére készül Pécsi Ildikó. A népszerű színésznő élete legnehezebb időszakát éli át, szerettei ezért egy percre sem hagyják őt magára.

A napokban kiengedték a kórházból Pécsi Ildikót, aki megerősödött az egyhetes kezelés során. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőnek szüksége is van a lelki és fizikai erejére, hiszen élete talán legnehezebb napja vár rá csütörtökön. Férjét, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgót ugyanis ezen a napon helyezik majd örök nyugalomra.

Kétség sem fér hozzá, hogy Pécsi Ildikó jelenleg nagyon fájdalmas időszakon megy keresztül. Szerettei ezért nem is hagyják magára őt; a nap huszonnégy órájában mindig van mellette valaki.

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos
Fotó: Bors

„A kórházi kezelés szerencsére nem volt hasztalan, Ildikó megerősödött a bent töltött napok alatt. Egyszemélyes szobában feküdt és engedte, hogy minden szükséges vizsgálatot elvégezzenek rajta. Többek között a cukrát is beállították, így fizikailag most már sokkal jobban érzi magát, mint néhány héttel ezelőtt” – mondta el a -nak L. Péterfi Csaba, a család közeli barátja.

Fotó: Bors

A testi javulás ellenére azonban a színművésznő lelkiállapota meglehetősen hullámzó. A közelgő temetés miatt érthetően nehéz napokat él át: a szerdai megemlékezésen sem tud részt venni, amit délután két órakor tart a Fradi; erőt kell gyűjtenie a csütörtöki temetésre.

„Lelkileg sajnos nincs túl jól... Mi, a barátai és a szerettei ezért éjjel-nappal mellette vagyunk, nem hagyjuk őt magára. Szerencsére igényli is a társaságot, ezért sokat beszélgetünk. Próbáljuk felkészíteni őt a temetésre, többször is átbeszéltük, mi hogyan lesz majd, és ez kicsit megnyugtatja. Sajnálatos módon azonban egyikünk szeretete és törődése sem pótolhatja igazán az imádott férjét...” – fogalmazott a családi barát.

Focilabda alakú urnában temetik el

Csak a legszűkebb család lehet ott azokban a percekben, amikor Szűcs Lajost örök nyugalomra helyezik. A család szeretné megőrizni magának ezt a fájdalmas és intim pillanatot, a kérésük pedig érthető. A máriabesnyői temetőben ezért nem lehet majd nagy tömegre számítani, a temetés azonban méltó lesz az olimpiai bajnokhoz: Gödöllő polgármestere, egy régi focista társa és egy közeli barátja mondanak majd beszédet. Szűcs Lajost egy focilabda alakú urnában helyezik végső nyugalomra.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?