Létrehozva: 2019.08.21.

Kiderült az igazság, nem bocsát meg Demjén Ferencnek zenésztársa

Demjén Ferenc az utóbbi időben egészségi állapota miatt került a hírekbe, de kiderült, hogy van olyan zenésztársa, aki így sem akar hallani róla.

Bergendy István, a legendás zenekar vezetője nem bocsátja meg, hogy énekesük annak idején faképnél hagyta őket. Ezen az sem változtat, hogy Demjén Ferenc nemrégiben átesett egy súlyos műtéten, majd agyérgörcsön esett át.

Fotó: Facebook / Facebook

Idén lesz nyolcvanéves Bergendy István, a hatvanas-hetvenes évek egyik legnépszerűbb zenekarának vezetője. Az ő bandájában lett országos kedvenc Demjén Ferenc, slágereiknek se szeri, se száma. Ki ne emlékezne az Iskolatáska, a Sajtból van a hold, a Szellemvasút vagy a Darabokra törted a szívem dallamaira? Manapság mégsem lehet hallani ezeket a nótákat, Bergendy Istvánékat nem dobta felszínre a retróhullám. A zenész nem is bánja, szerinte kamu az „élő” retrózás, semmi köze a zenéléshez, ha playbackről szól a sokéves mu­zsika. Jó, ha egyáltalán be­kapcsolt mikrofonba énekel­nek, és nem csak tátognak a fellépők.

„Mi mindig élőben koncerteztünk. A zenészek játszottak a hangszereken, és természetesen az énekesek is élesben nyomták. Talán nem volt véletlen, hogy a fellépéseinken állandóan telt ház volt, sokan kiszorultak a klubokból, illetve állandó helyünkről, a Golgota utcai művelődési házból. Szóval tőlem távol áll, hogy csak imitáljam a muzsikálást, így nem hiányzik a fellépés sem. Két éve végleg fel is oszlattam a bandát, ajándékba min­den tag kapott valamilyen hangszert. Az enyémet és az öcsémét Péter unokája örökölte” – mondta el a Borsnak.

Sokan úgy vélik, ak­kor tört meg az együttes lendülete, amikor Demjén Ferenc kilépett a zenekarból.

„Ez így nem igaz, folytattuk a munkát, tettük a dolgunkat, bár bevallom, nagyon megharagudtam Rózsira, amiért faképnél hagyott bennünket. Lelépett tőlünk, pe­dig sokat köszönhetett a bandának” – állítja Bergendy.

A jelek szerint Bergendy nem könnyen bocsát meg, mert azután sem békült ki Rózsival, hogy az énekes komoly csípőműtéten esett át, majd lába­dozása közben agyérgörcsöt kapott: „Nem tartom vele a kapcsolatot. Egyszer, tizenöt éve mentem el a Kongresszusi Központba, de már azt is megbántam.”

A Bergendy együttes számtalan formációban élt tovább, de a stílus, a hangzás „bergendys” maradt még akkor is, ha úgynevezett szalonzenekarrá váltak. Koncerteztek külföldön, tévéműsorokban szerepeltek, és Bergendy István filmzenéket komponált Mészáros Márta vagy Kósa Ferenc rendezők alkotásaihoz. Legismertebb filmes munkája mégis a Süsü, a sárkány című bábfilm zenéje lett, amelynek dallamát gyermek és felnőtt egyaránt dúdolta az egész országban. Aztán kitört a botrány: állítólag nem is Bergendy szerezte a híres főcímdalt, amely kísértetiesen hasonlít egy amerikai zenész 1970-es szerzeményére.

„Nem is ismertem az amerikai pasast, akiről azt állították, hogy elloptam a számát. Állítólag azt mondta, nem létezik, hogy egy magyar szaxofonos ilyet tud írni. Erre ugrottak rá a jóaka­róim, amin azóta is röhögök. Talán, ha két-három taktusban ha­sonlíthat a nó­tám az ame­rikaira, de azt gondolom, hogy az elmúlt ötven év valamennyi ismert világ­slágere is hajaz némileg egymásra. Újat már szinte lehetetlen hozni, elődeink szinte mindent megírtak. Egykor Beethovent és Bachot is meggyanúsították dallamlopással. Ettől még óriások maradtak.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így záratták be a konferenciát, ahol Orbán Viktor is felszólalna

origo.hu

Nagy a baj: Oroszország és Izrael a háborúról tárgyal

borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

hirtv.hu

Az orosz fegyveres erők francia zsoldosok állását találták el Szlavjanszkban

ripost.hu

Tízéves átok alól szabadulnak ezek a csillagjegyek, így találhatod meg a társad idén tavasszal...

magyarnemzet.hu

Kiszállt a brüsszeli rendőrség a NatCon-ra: végzésük van arról, hogy le kell zárni a rendezvényt + videó

origo.hu

Családja nélkül hagyta el az országot Lékai-Kiss Ramóna

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Tizenhat évvel ezelőtt hunyt el Antal Imre

LELKIZŐ

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

LELKIZŐ

"Orvos mikor látott?" - mindenkit ledöbbentett a magyar világsztár

LELKIZŐ

Most kaptuk a szomorú hírt, elhunyt a Jóbarátok magyar rendezője