LELKIZŐ

Kiderült valami meglepő Gesztesi Károly végrendeletéről, mi jön most?

Az 56 éves korában elhunyt színész nem készült a halálra, ezért utolsó kívánságait sem rögzítette.
  • Szerző: Ripost

Végrendelet nélkül sincs vita Gesztesi Károly gyermekei között. A Bors az elhunyt művész ügyvéd barátjától megtudta, hogy a Gesztesi családban példaértékű az összetartás, egymás támogatása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

Gesztesi Károly vá­ratlan halála az egész országot megrázta, ám leginkább mégis szerettei, családja, gyermekei azok, akik édesapjuk elvesztése óta egymásba kapaszkodva próbálják feldolgozni a történteket. Máté, Márkó, Dávid, Áron és Panka a legnehezebb időkben is összetart, legalábbis ezt állítja az 56 éves korában elhunyt színész korábbi ügyvédje, dr. Borbély Zoltán.

Gesztesi jogi képviselője nemcsak a peres ügyekben állt az ötgyermekes családapa mellett, hanem a magánéletében is támogatta Geszesit. Sokkal inkább tekintette a barátjának, mint az ügyfelének.

„Talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy jó barátok voltunk Karcsival. Régóta ismertük egymást, és nem csak a hivatalos kérdésekre szorítkozott a kapcsolatunk. Rengeteget beszélgettünk, sztorizgattunk, bármiről is legyen szó. Sportról, hitről, színházról, szinkronról, családról, és persze a gyerekekről. Rajongott a fiaiért, és egy szem imádott lányáért. Mindig áhítattal beszélt róluk, nagyon büszke volt rájuk” – kezdte a lapnak dr. Borbély Zoltán, aki maga is megrendülten értesült arról, hogy a színész január 4-én vezetés közben szívinfarktust kapott, és elhunyt.

„Teljesen hideg zuhanyként ért a halálhíre. Máig nem értem, hogy ez hogy következhetett be. Végre egyenesbe jött az élete, boldog és kiegyensúlyozott volt, sokat sportolt, és tényleg odafigyelt magára. Úgy néz ki azonban, hogy ez sem volt elég” – mondta az ügyvéd, aki szerint Gesztesi soha nem be­szélt az elmúlásról, vagy éppen arról, hogy mi lesz, ha ne adj’ isten történne vele valami.

„Legalábbis én egyszer sem hallottam tőle ilyesmit. Mi lesz, ha… Nem szeretett ilyenekkel foglalkozni, tudtommal végrendeletet sem írt, viszont az egyik családtagjáról mindenképpen szeretett volna gondoskodni. Ezt ő maga mondta. De nem került rá sor, mert annyira jól volt. Nem tudhatta, hogy ki következik. Viszont abban is biztos vagyok, hogy a gyerekek nem fognak marakodni az örökségen. Egymásba kapaszkodva gyászolnak, és mindenben támogatják egymást. Őszintén mondhatom, hogy én még soha nem láttam ilyen összetartó családot. Példaértékű a magatartásuk, Karcsi nagyon büszke lenne mindannyiukra” – fűzte hozzá dr. Borbély Zoltán, aki szerint egyébként a hagyatéki tárgyalás még nem vehette kezdetét, hisz Gesztesi Károlyt éppen egy hónappal ezelőtt helyezték örök nyugalomra.

„A vagyonmegosztásról szóló tárgyalást még biztosan nem tűzte ki a közjegyző, ilyen rövid időn belül ugyanis még a gyorsított eljárás sem vehette kezdetét. Ez általában több hónap szokott lenni, függetlenül attól, hogy mekkora az örökség. A folyamatot maximum az lassíthatja, ha nem tudnak vagy nem akarnak megegyezni az örökösök, de ezt mint az imént is mondtam, kizártnak tartom. Biztos vagyok benne, hogy minden békében zajlik majd le, hiszen Karcsi is ezt akarná, és garanciák erre az érintettek is” – zárta szavait.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?