LELKIZŐ

Komár László a halála előtt súlyosan megfenyegette Presser Gábort

Meglepő titokról rántja le a leplet Presser Gábor az önéletrajzi könyvének második kötetében.
  • Szerző: szbd

Kiderült, a rock and roll hazai királya Pressernek köszönheti a sikerét, ő csinált belőle magyar Elvist. Ennek ellenére a kilenc éve elhunyt énekes a halála előtt sokkoló dolgot tett: súlyosan megfenyegette az LGT legendáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Komár súlyosan megfenyegette Pressert

Komár súlyosan megfenyegette Pressert (Fotó: MTI / Földi Imre)

Kettejük története a hatvanas évek végére nyúlik vissza: egy, az Eötvös Klubban eltöltött sörözős estén Komár László elhívta Pressert a bandájába, a Scampolóba billentyűsnek. Nem sokáig dolgoztak együtt, hiszen beindult az Omega szekere, Presser Gáborra pedig ott volt szükség. Aztán berobbant az LGT-vel is, azonban nem feledkezett meg az énekesről.

Addig-addig segítette, amíg Komár Lászlónak végre sikerült a nagy áttörés, lemezei több százezres eladást produkáltak.

„Ez is bejött, Komár szórakozva futott be. Ahogy kell. És ez volt a cél. Közel húsz éve volt jelen, mikor váratlanul igazi sztár lett. Azért igazi, mert többször neki kellett feszülnie, de megcsinálta” – magyarázta a zeneszerző, aki ezt követően megdöbbentő fordulattal folytatta a könyvbeli emlékezést.

„Csak hát labilis volt szegény, egy nagyon is furcsán érzékeny és kiszámíthatatlan ember. Élete vége felé minden – még csak nem is sejthető – előzmény nélkül írásban súlyosan megfenyegetett. Bár nagyon jól ismertem, és tudtam, milyen érzelmi kitörésekre képes, ez kissé váratlanul ért, de nemsokára már lehetett hallani, hogy beteg, nincs igazán jól” – emlékezett vissza Presser, aki a levél pontos tartalmát nem közölte a kötetben, azonban nem mindenki lepődött meg az énekes fenyegetésén.

„Laci sosem volt könnyű eset, sőt, elég nehéz természete volt. Idős korára pedig még inkább magába zárkózott és szinte mindenkibe belekötött” – mondta a Blikknek két zenész egy közös ismerőse.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?