LELKIZŐ

Koronavírus: Élet halál között lebeg a Kossuth-díjas énekes közeli ismerőse

Ákos egy a YouTube-on közzétett videóban árulta el rajongóinak, hogy ő maga hat hosszú és kegyetlen héten át küzdött a koronavírussal. Akad olyan ismerőse, akiért még aggódnia kell...
  • Szerző: Buster

Ákos húsvéti videójában árulta el rajongóinak, hogy ő is elkapta a koronavírus-fertőzést, ami ráadásul súlyos, elhúzódó tünetekkel járt. Hat héten át volt beteg és még most is küzd a maradványtünetekkel.

Ákos már szerencsére jól van (Fotó: YouTube)

A Kossuth-díjas szerző-előadó néha még köhögött a felvétel alatt, de már kilábalt a koronavírusból. „Elkaptam ezt a rohadt Covidot, ami ráadásul egyesek szerint nem is létezik. Időnként még köszörülöm a torkom és krahácsolok, ami annak tudható be, hogy még nem teljesen jöttem ki belőle. Hat hetemet elvette...” - kezdte saját csatornáján Ákos, aki később arról is beszélt, hogy a környezetében sokan vannak, akik szintén megbetegedtek, sőt olyan közeli ismerőse is van, aki jelenleg is az életéért küzd.

„Csókoltatnám azokat e helyütt, akik szerint nincs ilyen betegség! Lehet, hogy nincs, de nekem azért hat hetem benne volt, egy-két halálközeli fulladásos élménnyel. Úgyhogy nem kívánom senkinek. És azt kívánom, hogy ha ez az oltás segít, akkor legyen ez a megoldás. Túl sok barátom van, aki érintett. Van olyan ismerősöm is, aki élet és halál között van emiatt”- mondta az előadó, aki a betegsége alatt is dolgozott, ha ereje engedte. „Ez az időszak lehetőséget adott arra egyrészt, hogy végiggondoljam az életemet, másrészt sokkal többet foglalkozzam olyan munkákkal, amik asztalhoz kötnek. Ilyen volt a novellaírás is”- árulta el Ákos, aki a mögötte álló hetekben befejezte új novelláskötetét.

Közben pedig megszületett a Fel a szívekkel című új szerzemény, melynek előzetese már napok óta megtekinthető a Ákos YouTube-csatornáján, és ami teljes egészében április 7-én debütál majd ugyanott. A CD-n és letölthető formátumban is megjelenő új maxin hét felvétel szerepel. A címadó dalon túl hallható lesz rajta az Idősziget albumról ismert Csend leszek című dal stúdió és koncertverziója, és helyet kapott az albumon három remix is, melyek közül kettőt a Bonanza Banzai egykori szintetizátorosa, Menczel Gábor jegyez.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?