LELKIZŐ

Koronavírus: nem találkozhat külföldön élő édesanyjával Cooky

Nehéz időszakot él át Cooky és családja. A népszerű rádiós egyik napról a másikra szakadt el Franciaországban élő édesanyjától a koronavírus miatt. Arra is felkészült, hogy néhány hónapig biztosan nem látja Violette asszonyt, akinek idős kora miatt a külföldön élő barátok segítenek.

A koronavírus-járvány két részre szakította Cooky családját. A népszerű rádiós aggódik Franciaországban élő édesanyja, Violette asszony miatt, hiszen a járvány elképesztő méreteket öltött egész Európában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A határzár miatt ráadásul ha akarná, sem tudná meglátogatni őt, ezért a nehéz helyzetben még gyakrabban beszélnek telefonon.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Minden nap videótelefonálunk anyukámmal. Azt már mindketten elfogadtuk, hogy most hosszú ideig nem tudunk majd találkozni egymással. Ő már idős, ezért még jobban kell vigyáznia magára, jobban is figyel a biztonságára. Az viszont nagyon megnyugtat, hogy minden este láthatom őt a webkamerán keresztül, ahogy az is, hogy bár nagyon féltem, tudom, biztonságban van, jó emberek között, akikre számíthat” – mondta el a -nak Cooky, aki hálás a franciaországi baráti társaságnak, amiért az édesanyja rájuk mindig számíthat.

Fotó: Ripost/Cooky

„Örülök, hogy anyukám nem egy lakásban él, hanem a természet közelében. Sok ló van körülötte, friss levegő, és kedves emberek. Nagyon jó baráti társaságunk van ott, a fiatalabbak szóltak is neki, hogy ha bármi kell a boltból, akkor ők megveszik neki. Szerencsére van otthon elég élelme, most már otthon is marad, míg el nem múlik a veszély” – árulta el a népszerű rádiós.

Mindeközben itthon Cooky és a kedvese, Debóra két kisgyermeket nevelnek: Kevin még csak most múlt kétéves, Nátán pedig augusztusban ünnepli majd az első születésnapját. A pár természetesen nagyon félti a gyermekeiket, ezért a saját kertjüknél messzebb ők sem merészkednek.

„Megmondtam Debinek, hogy ő egyáltalán nem mehet ki a házból, még a boltba sem a legszükségesebb holmikért. Mindent én intézek. Azt mondom, ha valakinek el kell kapnia a koronavírust, akkor inkább én legyek az, mert a gyerekek nem bírnának ki heteket az édesanyjuk nélkül. Debi meg is lepődött azon, hogy hirtelen ilyen szigorú lettem, de tudja, hogy mindez azért van, mert féltem és óvom őt.”

A tényt, miszerint sokan még mindig nem veszik komolyan az Operatív Törzs által javasolt házi karantént, mindketten elkeserítőnek tartják.

„Már több mint egy hete be vagyunk zárkózva a lakásba, nem értem, hogy sokan miért nem képesek szintén meghozni ezt az áldozatot. Az emberek egy része azt hiszi, hogy még mindig szünidő van, ami számomra elkeserítő...” – fogalmazott Debóra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?