LELKIZŐ

„Lehet nem látom már a lányomat” – megrázó vallomást tett a Szomszédok sztárja

Olaszországban küzd a betegei éle­téért Pásztor Erzsi lánya, miközben a járványhelyzet újra romlik. Az északi tartományokban nő a megbetegedések száma, így a színésznő továbbra sem találkozhat Henriette-tel.
  • Szerző: Ripost

Egyre borúlátóbb a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban az örök optimistaként ismert Pásztor Erzsi. A 84 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő két hete beszélt arról, hogy lánya, Henriette a koronavírus által különösképpen sújtott Olaszországban vezet egy pszichiátriai betegeket gondozó öregek otthonát, ahol koronavírusos munkatársat is találtak. A Szomszédok Janka nénijének lánya szerencsére egészséges, néhány kollégájával együtt óvja az intézmény lakóit nap mint nap.

Fotó: Markovics Gábor

A korábban bejelentett lazuló olasz szabályokkal, a strandok újra nyitásával sem a színésznő, sem a lánya nem ért egyet. Ugyanakkor egyre távolabb kerül a találkozásuk lehetősége, mivel az újra súlyosbodó járványhelyzet miatt Lombardia, Piemont, valamint más északi régiók esetében valószínűleg meghosszabbítják a karanténintézkedéseket.

„Sajnos szerintem semmit sem változott a helyzet, lehet, akkor éppen kevesebb halott és beteg volt, de a veszély továbbra is valós – magyarázza lemondóan a színésznő. – Különösen szigorú biztonsági intézkedésekkel dolgoznak a Comói-tó melletti intézményben, életek múlhatnak a lányomon. Vasárnap beszéltünk telefonon, és mesélte, hogy egyre szélsőségesebbek az emberek indulatai, zavartak, a mellettük lévő teraszon rendszeres összetűzések vannak, szombaton a rendőröket is ki kellett hívni, hogy ne legyen nagyobb baj. Rettenetesen aggódom érte és az unokáimért”.

Pásztor Erzsi az itthoni lazítások ellenére sem hagyja el otthonát, mivel nemcsak a kora miatt veszélyeztetett, ráktúlélő is.

„Nyáron állítólag már lehetne utazni, de közben megint romlott a helyzet, és újra szigorítanak, egyszerűen nem látni, mikor lesz vége ennek a földi pokolnak. Én 78 éves korom óta nem megyek Olaszországba, nem akarok a lányom terhére lenni, ha valami éppen ott történne velem. Arról, hogy mikor jönnek, fogalmam sincs. Az öcsém születésnapjára akartunk összejönni augusztusban, de nem lesz rá módunk.

Ősszel újra fellángolhat a járvány, azt sem tudom, látom-e még valaha a lányomat és az unokámat. Mindig optimista vagyok, csak most azt érzem, nincs már okom rá”

– mondta a Borsnak a színésznő, akinek minden vágya, hogy újra a világot jelentő deszkákra léphessen, bár egyelőre annak is örülne, ha az otthonából kiléphetne.

„Ez a bezártság tönkretesz: én 84 évig nem éreztem a koromat, amikor a rákkal küzdöttem, akkor sem, tudtam, hogy túlleszek rajta, és kész. Nem látom a járvány végét, miközben két hónap alatt megöregedtem, és valóban 84 évesnek érzem magam. Amíg tudtam, vezettem a háztartást, de fájnak már az ízületeim. Ezt a színpadon sosem éreztem, akárhány éves is voltam, futottam, szaladtam ugráltam, mivel ott kortalan vagyok” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?