LELKIZŐ

Meghalt egy részük: magyar sztárok fájdalma, akiknek az életét tragédia árnyékolja be

Nincs is rosszabb egy szülő számára, mint eltemetni a saját gyermekét. Az ilyen fájdalomra nincs gyógyír, a gyászolók legfeljebb megtanulhatnak együtt élni a veszteséggel. Összeállításunkban bemutatjuk azokat a sztárokat, akik elszenvedték ezt a tragédiát, mégis méltó módon viselik a veszteséget.
  • Szerző: Ripost

Molnár Piroska: „Ez mindig az emberrel marad”

A Nemzet Színésze néhány napja beszélt bővebben élete tragédiájáról: 1995-ben elhunyt a fia, aki akkor még csak huszonhat éves volt. A színésznő megtanult együtt élni a fájdalommal, néha még erőt is merít a fia emlékéből bizonyos élethelyzetekben – írja a Metropol.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kovács Tibor KT
Somogyi Hírlap

„Ez mindig az emberrel marad. Nem is akarom elengedni, hozzátartozik az életemhez. Bevallom őszintén, bizonyos nehezebb helyzetekben még segítséget is kérek a fiamtól és ő mindig segít” - mondta el Szabó Győzőnek a színésznő. Molnár Piroska művészi nagyságát bizonyítja, hogy a fia halála utáni napon profi színészhez méltó módon, a fájdalmát elrejtve játszott a Csárdáskirálynőben, nem hagyván cserben a közönséget.

L.L. Junior: „Meghalt egy részem!”

A rapper fia, Dávidka tragikus kimenetelű baleset következtében hunyt el 2019. augusztus 31-én, amikor Zuglóban halálra gázolta egy szabályosan haladó személygépkocsi az úttestre kiszaladó kisfiút. A szülők teljesen összetörtek a tragédia után, egy ideig egymással háborúztak, de végül másik közös kisfiuk, a hatéves Lacika érdekében békét kötöttek. L.L. Juniornak a tragédia után egy évvel kislánya született az új feleségétől, Körtvélyessy Kingától, de Dávidka elvesztése örökké nyomot hagyott benne.

Fotó: Máté Krisztián (MK)
Ripost

„Nem éltem túl, soha nem is fogom túlélni. Vele együtt meghalt egy részem” – fogalmazott L.L. Junior Hajdú Péter műsorában tavaly októberben.

Benedek Miklós

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész fia, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor tavaly júniusban hunyt el hosszantartó betegség után. Benedek Miklóst mélységesen megrázta a gyermeke elvesztése, a fájdalmat azóta sem tudta feldolgozni. Erről először idén februárban beszélt egy internetes műsorban. Akkor elmondta, hogy minden nap gondol a fiára, aki az egész családjának nagyon hiányzik.

Csuja Imre két fiát is eltemette

A színésznek tragikus módon kétszer is át kellett élni a borzalmas fájdalmat: nagyobbik fia, Gergő 2003-ban hunyt el, kisebbik fiát, Bencét pedig 2019 októberében veszítette el. A színész éveken át képtelen volt a fájdalmáról beszélni, de 2017-ben megtörte a csendet azért, hogy segítsen a hasonló helyzetben levő szülőknek. Gergő nem akart élni, ezt el is mondta a szüleinek, akik szakemberhez fordultak, a fiú azonban már nem volt képes kivárni a segítséget. A színésznek Bence fiától is idő előtt el kellett búcsúznia, a fiatal férfi halálának ügyében idegenkezűség gyanúja nem merült föl.

Várkonyi András

A népszerű színész lánya, Andrea csak 39 évet élhetett: 2018-ban hosszan tartó, súlyos betegség következtében hunyt el. Várkonyi András és felesége összeomlott a fájdalomtól, de erősnek kellett maradniuk a fiúk miatt. A színész tavaly ősszel az egyik kereskedelmi csatorna műsorában elmondta, hogy még mindig érzi a lánya jelenlétét. „A kezünk között halt meg. Az volt az utolsó kívánsága, hogy ne a kórházban menjen el, mindenképpen otthon akart lenni, ez a kívánsága pedig teljesült.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?