LELKIZŐ

Megindító vallomás, így emlékezik Koós János Aradszky Lászlóra

Máig képtelen túltenni magát barátja elvesztésén Koós János! Már több mint nyolc hónapja távozott az élők sorából Aradszky László, de Koós még ma is minden alkalommal odaint neki, ha Balatonfûzfőn jár.
  • Szerző: bdf

Hatalmas mosollyal az arcán fogadta balatonfűzfői nyaralójában a %% stábját Aradszky László kicsivel több mint egy éve. Az  októberben elhunyt táncdalénekes számára nagyon sokat jelentett a balatoni üdülő, igazi ékszerdobozként tekintett rá.

„Ez a ház egy élet munkája. Ha valaki korábban azt mondja nekem, hogy lesz egyszer egy balatoni nyaralóm, kiröhögöm, erre itt van! Nagyon hozzánk nőtt, még a fáknak is nevük van a kertben” – mondta el akkoriban lapunknak Aradszky.

Ami a berendezést illeti, mindent különös gondossággal választott ki. A falakat 35 éves, Londonból hozatott tapéták díszítik, de van egy külön helyiség, amelynek faláról hazánk leghíresebb színészei és énekesei mosolyogtak ránk. A legtöbben közülük jártak is Fűzfőn, Aradszky ugyanis többször tartott baráti összejöveteleket üdülőjében. Cserháti Zsuzsa, Latabár Kálmán, Németh Marika, Feleki Kamill, Zámbó Jimmy.

Legtöbbször azonban talán Koós János fordult meg nála. A 80 éves énekes állandó vendég volt legjobb barátjánál a Balatonon, nemrég pedig éppen átutazóban járt Fűzfőn.

Annyi emlék fűz engem Laci nyaralójához. A két kezemen nem tudom megszámolni, hányszor látogattam meg őt, amikor a Balatonon jártam.

"Õ az egész nyarat lent töltötte. Csinosítgatta, kertészkedett, mindig talált valami elfoglaltságot, és persze pihent is. Minden évben ő készítette elő a családjának az üdülőt” – mesélte lapunknak Koós.

Mint mindig, most is koncertre igyekezett, és bár késésben volt, mégis időt szakított arra, hogy beköszönjön megboldogult barátjához.

Erről a megható részleteket elolvashatod a %% napilap keddi számában!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?