LELKIZŐ

Megrázó emlékeiről vallott, szörnyű dolgokat élt át Vilmos herceg

A herceg korábban mentőhelikopter-pilóta volt és rengeteg sérültet, balesetet és családi tragédiát látott.
  • Szerző: Ripost

A herceg tapasztalatairól egy munkahelyi jóléttel foglalkozó rendezvény során számolt be. Vilmos azért utazott Bristolba, hogy elindítsa Mentális Egészség a Munkahelyen projektjét, itt pedig saját munkahelyi emlékeiről is tudott beszélni.

"Szomorú dolgokat látsz... egy csomó házban jártam anélkül, hogy belegondoltam volna" - vallotta be kedden Vilmos herceg, hozzátéve, hogy rengeteg fájdalommal kellett szembesülnie, amikor mentőhelikopter-pilóta volt.

Cambridge hercege a Kelet-Angliai Légimentőknél szolgált, ekkor látott kétségbeesést, szomorúságot és fájdalmat is - ez pedig, saját bevallása szerint, hatalmas hatással volt az egyéniségére.

Mindennap szomorú dolgokat látsz, csak a fájdalom jut egész nap

- mondta egy nyugdíjas mentőnek, Dawn Andersonnak, aki felépült a poszttraumásstressz-szindrómából, munkaadója segítségével.

A herceg kiemelte, hogy az egészségügyi dolgozókra a munkahelyen látottak mennyire súlyos hatással lehetnek, és idő sincs ezeket feldolgozni. A Mentális Egészség a Munkahelyen projekt is ebben próbál segíteni a munkavállalóknak, és jelenleg 44 ezer britnek van szüksége hasonló támogatásra - írja a Daily Mail.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?