LELKIZŐ

Megrázó, ezt mondta a legendás énekes Koós János haláláról

Poór Péternek alig van egy szabad perce, a nyár ugyanis különösen sűrű a számára, egyik fellépésről rohan a másikra, imádja őt a közönség. Mégis egyre gyakoribb, hogy amikor akad egy magányos perce, eszébe jut az elmúlás. A táncdalfesztiválok egykori sztárja nem tagadja: nagyon megviseli, hogy sorra veszíti el barátait és pályatársait. Különösen Koós János halála rázta meg.
  • Szerző: Doris

Poór Péterről senki nem mondaná meg, hogy egy hónap múlva már 75. születésnapját ünnepli. A Máté Péter-díjas énekes irigylésre méltó energiával és pozitív életszemlélettel rendelkezik, a legforróbb nyári napokon is teljes erőbedobással szórakoztatta a közönséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy fellépés során ráadásul vagy tizenötször leugrik a színpadról, hogy interaktívvá tegye a koncertet. Amikor azonban vége az előadásnak és egyedül marad, Poór gyakran elszomorodik. Eszébe jutnak ugyanis azok a volt pályatársak, kollégák, akikkel régen együtt lépett fel, de már nem lehetnek köztünk.

„Nem tagadom, nagyon megvisel, hogy a régi nagy generációból már ilyen kevesen maradtunk. Szécsi Pál és Máté Péter a legjobb barátaim voltak. Aradszky László halála is nagyon megrázott, már csak azért is, mert a tragédia napján még úgy volt, hamarosan együtt lépünk fel. Minden tele volt a plakátokkal. Ennek ellenére úgy gondolom, a létező legszebb halála volt. Egyszerűen elaludt. Koós János halálhírét el sem akartam hinni. Vele annyira nem voltam közeli barátságban, mint Lacival, de egy nagyon önzetlen, kedves embernek ismertem meg. Természetesen nekem is gyakran eszembe jut, hogy az élet egyszer véget ér…”

- merengett a nak Poór, aki ennek ellenére nem gondolt még arra, hogy végrendeletet írjon. Állítása szerint ugyanis nem lehet úgy élni, hogy minden nap arra gondol, hogy a fejére esik egy tégla.

A legendás énekesnek nemcsak a színpadon, de otthon is helyt kell állnia. Felesége, Ili 2016-ban mozgássérült lett. Elesett, utána öt napig járó kerettel ellátta az otthoni feladatokat, de nem múltak a fájdalmai. Megállapították, hogy combnyaktörése van és csípőprotézist kellet beépíteni. Két csigolyatörése is lett, majd sajnos kerekesszékbe kényszerült. Az énekes elárulta, hogy van most a felesége.

„Sajnos Ili nincs túl jól. Nem szeretnék belemenni a részletekbe, de a lényeg, hogy hamarosan egy új módszerrel kísérletezünk. Akupunktúrás kezelést fog kapni! Nagyon reméljük, hogy ez használ és hamarosan jobban lesz. Addig is odaadóan ápolom” – mondta lapunknak az énekes, aki szerint a rajongók és tehetséges tanítványai tartják fiatalon.

És ezeket olvastad már?