LELKIZŐ

Megvan az ok, ezért válhatott drogfüggővé Curtis

Miközben Curtis szép lassan ügyeletes közellenséggé, igazi rosszfiúvá nőtte ki magát, senki sem tette fel a kérdést, vajon mi vezetett odáig, hogy a botrányt botrányra halmozó rapper lába alól kicsúszott a talaj annyira, hogy kénytelen volt drogelvonókúrának alávetni magát. Pedig a válasz ott van a múltjában...
  • Szerző: RIPOST

Curtis imádta „focibolond” édesapját, és soha nem haragudott rá, amiért az idősebb Széki szeretett szórakozni és szerette az italt is. A rapper úgy nőtt föl, hogy tudta, ha az öreg éppen nem dolgozik, biztosan kedvenc telepi kocsmájában időzik a barátaival. Aznap este is éppen így tett, amikor egy autó elgázolta őt Újpesten.

A férfi ugyan túlélte a balesetet, de a mentőautóban történt valami, ami évekkel később a halálához vezetett. Curtis a 2015-ben megjelent önéletrajzi könyvében mesélt édesapjáról, akitől minden bizonnyal az addikciókra való hajlamát örökölte.

„Apu sokat dolgozott, de amikor éppen nem melóban volt, szeretett „rocksztárként” élni: szórakozni, kártyázni, dominózni, alkoholt fogyasztani. Mindezek ellenére én nagyon szerettem, gyerek fejjel nem úgy fogtam fel, hogy zülleni ment…”

- kezdte az apjáról szóló fejezetet Curtis, aki máig emlékszik arra a napra, amikor édesanyjával telefonon közölték: A férje balesetet szenvedett és élet-halál között lebeg.

„Ötvennyolc éves volt akkor… Italozott a kocsmában, aztán Újpesten, az Árpád úton részegen át akart menni a túloldalra, de jött egy kocsi, ami elcsapta, azonnal elveszítette az eszméletét."

Hogy mi történt a mentőautóban és hogyan függhet ez össze Curtis függőségével, olvasd el a szerdai %% napilap.

És ezeket olvastad már?