Létrehozva: 2020.02.10.

Mi történik idén? Sorra veszítjük el a népszerű hírességeket

Bár alig több mint egy hónap telt el az idei évből, máris rengeteg nagyszerű és népszerű hírességtől kellett elbúcsúznunk, szinte nem is volt olyan hét, amire ne jutott volna egy gyászhír.

A Ripost összegyűjtötte azokat az idén elhunyt sztárokat, akikre biztos örökké emlékezni fogunk.

Fotó: Ripost

Gesztesi Károly – 56 éves volt

Gesztesi Károly váratlan és tragikus halála az egész országot megrázta. Az 56 éves színész január 4-én este a Páratlan páros című darabban lépett volna fel, Szegedre tartott, de már soha nem ért oda. Autójával a budapesti Ferdinánd-hídnál hajtott, amikor rosszul lett a volán mögött. Szívinfarktust kapott. Utolsó erejével még félreállt az autóval, nehogy balesetet okozzon. Egy 35 éve mentősként dolgozó férfi volt az, aki elsőként odaért a kocsijához és kinyitotta az ajtaját, de már késő volt. Gesztesi ekkor már hosszú percek óta a haláltusáját vívta, életét nem lehetett megmenteni. Temetésére január 9-én került sor egy budakalászi domboldalon lévő temetőben, a család kérésére csak a legközelebbi családtagok vettek részt a szertartáson. Gesztesi sírja a saját házára néz, a fejfára a következő idézetet vésték: Viszontlátásra az Úr napján.

Felföldi Anikó – 81 éves volt

Fotó: Instagram

Felföldi Anikó, az Operettszínház primadonnája január 7-én, mindössze 3 nappal Gesztesi Károly halála után hunyt el, szintén tragikus hirtelenséggel, 81 éves korában. A Bors arról írt, hogy a színésznő pályatársai szerint volt előjele a tragédiának, Felföldi pár nappal a halála előtt rosszul érezte magát. Janza Kata a Ripost-nak nyilatkozott megtörten arról, hogy élete legnehezebb beugrása előtt áll. Ő vette át ugyanis Felföldi szerepét a Menyasszonytánc című musicalben. A színésznőt már az is megrázta, hogy fel kellett próbálnia a primadonna színpadi ruháit. Felföldi hamvainak búcsúztatására január 30-án került sor Budapesten, az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban.

Kobe Bryant – 42 éves volt

Fotó: Profimedia

A Los Angeles Lakers legendás kosárlabdázója helikopter-baleset áldozata lett. Január 26-án zuhant le privát helikopterével a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire fekvő Calabasas-nál. A gépen összesen kilencen utaztak, köztük volt Kobe 13 éves lánya, Gianna is. Épp a Mamba Academyre tartottak egy meccset megnézni, de a halálba zuhantak. A tragédia után szövetségi vizsgálat indult, hogy kiderüljön, pontosan mi is okozta a halálos balesetet. A rendőrség szerint vasárnap délelőtt olyan sűrű köd lepte el Los Angeles környékét, hogy nem szállhattak fel sem a helyi rendőrség sem a környék seriffhivatalának helikopterei. De a pilóta valamiért mégis vállalta az utat. Egy informátor szerint a pilóta pillanatokkal az emelkedés megkezdése előtt arról tájékoztatta a légi irányítást, hogy megpróbál a felhőréteg fölé jutni, de ez nem sikerült.

Andorai Péter – 72 éves volt

MTI Fotó: Czimbal Gyula
Fotó: Czimbal Gyula / MTI

A Kossuth-díjjal és a Nemzet Színésze címmel kitüntetett színész élete 72. évében rövid, súlyos betegség után hunyt el február elsején. A Ripost-nak fia, ifjabb Andorai Péter adott egy megrázó interjút a tragédia másnapján. Elmondta, hogy édesapja tavaly december elején került kórházba és ott is érte a halál. Élete utolsó szakaszában nagyon korlátozva teltek a napjai. Komplex mozgásszervi betegségben szenvedett. Fiát csak az vigasztalja, hogy még el tudott búcsúzni édesapjától, akit a Magyar Filmdíjon is képviselni fog. Ott mutatják majd be a színész utolsó filmjét, a Szabó István által rendezett Zárójelentést. A filmben még 2018-ban szerepelt Andorai: hosszú kihagyás után három napon át forgatott, ami igazi felüdülés volt számára. Éppen ezért nagyon várta az idén februári premiert, vágyott a szakma és a közönség elismerésére.

Kirk Douglas – 103 éves volt

Fotó: Profimedia

A színész halálhírét fia, Michael Douglas jelentette be február 6-án. Kirk Douglas nagyon szép kort élt meg, 103 éves volt. A halál pontos okáról egyelőre nem érkezett pontos információ, de az elmúlt években Douglas már nagyon gyenge volt, és alig vett részt nyilvános eseményen. Élete nagyon mozgalmas volt, 1991-ben helikopter-balesetet szenvedett, 1996-ban pedig stroke-ot kapott, amely után újra kellett tanulnia beszélni. A stroke-kal vívott harcáról könyvet is írt. Családján kívül az egész filmes szakma és Hollywood is gyászolja.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Szabadlábon: Közleményt adott ki a rendőrség Kis Grófo apjának sírjáról

LELKIZŐ

„Nagyon nehéz ez most nekünk” – megszólalt a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Molnár Anikó őszinte vallomást tett a szerelemről

LELKIZŐ

Gyászol a királyi család: holtan találták a hercegnő egykori szerelmét