LELKIZŐ

Nagy Feró őszinte vallomása: igyekszik feloldozást nyerni a bűnei alól

Többször is elmegy a templomba, úgy érzi, ezek után jobb ember lesz.
  • Szerző: Ripost

Ismét a zsűriben sziporkázik A Dal 2020 tehetségkutató műsorában Nagy Feró, aki amellett, hogy poénjaival az idei évadban is a sok mosolyt csal az arcokra, továbbra is kíméletlenül őszinte a versenyzőkkel. Egyenesség jellemzi a magánéletében is, mert mint a Borsnak elmondta, egy életre megtanulta, hogy nem szabad hazudni.

Fotó: Sulyok László / Ripost

„Mindenki hazudott már életében, én is. Volt, hogy azzal az indokkal mondtam le valamit, hogy defektem van. Másnap lett is. Vagy, hogy meghalt a nagymamám. Nem szabad! A halál ugyanis jön, és ha nem találja a nagymamát, mert mondjuk ő már meghalt, megöl mást a családban. Úgyhogy olyat sose mondjunk ki, ami negatív – osztotta meg rossz tapasztalatait Feró, aki 74 évesen is kiapadhatatlan energiával dolgozik.

„Amíg az Úristen engedi, addig csinálom, énekelek. Nem gondolok rossz dolgokra, halálra, betegségre, mert ha engedném, hogy beférkőzzön a tudatomba, be is vonzanám. Csak a jóra gondolok, a negatívat elhessegetem. Ha mégis valami félelmetes és rossz jut eszembe, hangosan mondogatom magamnak, hogy „ez nem lehet”! És akkor nem is történik meg” – mesélte a Borsnak a zenész, akiről kevesen tudják, hogy a vallás fontos szerepet játszik az életében.

„Nagyon erős kapocs van Isten és köztem. Minden tőle függ, a szerelem, az élet. Rendszeresen járok templomba, havonta többször is bemegyek, mert ott van a legközelebb az Úristen, és ilyenkor sok mindent megbeszélünk. Meggyónom a bűneimet, megdicsérem és kérem, hogy adjon nekem további erőt mindenhez. És amikor kijövök, mérhetetlen megnyugvás jár át, úgy érzem, picit jobb emberré válok, tisztább leszek”.

Bár a Beatrice frontembere a színpadon még mindig kemény rocker, a Borsnak elárulta, egyre könnyebben érzékenyül el, olykor még el is pityeredik.

„Imádom az unokáimat, a kisebbiktől csak egy ajtó választ el, mert mellettünk laknak, a nagyobbik, Patrik pedig a vasárnapokat nálunk tölti. Leírhatatlan érzés, hogy amikor hazaérek egy fellépésről, befekszem a feleségem mellé az ágyba, egy hároméves kisember is ott van, és félálomban tapogatja az arcom, majd amikor megtalálja a bajuszom azt mondja: Papa, szeretlek! Ilyenkor nincs mese, könnybe lábad a szemem – mesélte meghatódva Feró, aki szerencsésnek érzi magát, hogy zenekarának tele van a koncertnaptárja, hogy rádióműsort vezet, és hogy részben ő dönt arról, idén ki legyen A Dal 2020 felfedezettje.

„El sem tudok jobb életet képzelni magamnak, mint ami Nagy Feróként megadatott nekem, szeretném, ha minél tovább tartana”.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?