LELKIZŐ

Nem szeretne férje mellett nyugodni Szilágyi István özvegye – ez az oka

Joli néninek megvan rá az indoka.
  • Szerző: Ripost

Az idős házaspár fia, Péter a gyanú szerint több kalapácsütéssel végzett otthonukban az édesapjával. Az idős özvegy már azon is elgondolkodott, hogy ha eljön az ideje, az ő teste hol pihenjen. Joli néni a Blikknek elárulta, azt szeretné, hogy ne a férje mellett helyezzék örök nyugalomra, hanem egy másik sírkertben, az édesanyja mellé temessék.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

„Nagyon szerettem Pistát, de neki más volt a vallása, református volt. Máshogy van az a föld szentelve, mint ahogy nálunk, katolikusoknál szokás„ – gondolkodott el az idős asszony. „Viharos volt a házasságunk... Elváltunk, majd újra összeházasodtunk, de végig szerettük egymást. Pont ezért gondolom, hogy biztosan nem haragudna Pista, ha nem mellé temetnének, hanem az anyukám mellé. Ő is Budapesten nyugszik, de egy másik temetőben”.

Joli néni már eldöntötte, miként búcsúztassák, ám egyáltalán nem készül a halálra.

„Tudom, a 78 évem nem kevés, nehezen mozgok, sok mindenem fáj, de jól vagyok. Sok kedves ember segít nekem, nem is vagyok olyan egyedül. Ha pedig eljön az idő, akkor találkozom majd újra az anyukámmal. Nagyon szerettük egymást, amikor Pista egy időre elhagyott, vele laktam együtt, szép emlékeket őrzök azokról az évekről„ – mesélte Jolika.

És ezeket olvastad már?