LELKIZŐ

„Az orvosok mindent megtettek értem„- unokái szeme láttára lett rosszul Németh Lajos

A meteorológus hisz benne, hogy a sorsunk meg van írva.
  • Szerző: Ripost

„Három évvel ezelőtt rosszul lettem a kertben, világos nappal sötétedést és csillagokat láttam. Tombolt a hőség, ráadásul itt volt mind az öt unokánk. Túlhajszoltam magam a gyerekekkel való ökörködésben. 68 évesen jelzett a motor, hogy ne 160-nal, csak 150-nel hajtsak„ – vallotta be a Bors interjújában Németh Lajos. „A balatonfüredi kórházba vittek, ahol az orvosok mindent megtettek értem, de erről két évig nem beszéltem, a magánügyemnek tekintettem. Megfelelő orvosi kontrollal élem az életemet, gyógyszereket szedek a szívritmus­zavarra. Ez is egyfajta jelzés volt az égiektől. Azóta sokkal jobban vigyázok magamra. Az idő múlását megállítani nem lehet, de az abból adódó negatív következményeket aktív, egészséges életmóddal megelőzni igen.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Mint mondja, 40 éves koráig olyan családapa volt, aki semmit nem mozgott, csak később épült be az életébe a sport. Az 50. születésnapján például már lefutotta a 42 kilométeres maratont.

„A génjeimet a nagyapámtól örököltem, aki megjárta a második világháború poklát, ráadásul parasztemberként nehéz fizikai munkát végzett. Ha ő megélt 83 évet, én megcélzom a 100-at. 80 pluszosan majd jó lenne elkerülni azokat a betegségeket, amelyek megkeserítik az életet. Nyilván mindenki ezt várja, de én ki is mondom: nagyon szeretnék úgy meghalni, hogy nem tudok róla.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?