LELKIZŐ

Öngyilkosságot kísérelt meg Demcsák Zsuzsa nevelt fia

Az egyik vidéki kórház sürgősségi osztályán látták meg, ahogy a karján lévő vágott sebeket kezelik éppen. A fiút 4 éve fogadta be a műsorvezető családjába.
  • Szerző: Ripost

Horváth Leon négy évvel ezelőtt került be Demcsákék családjába: akkor 18 évesen pert nyert a gyámhivatal ellen, miután kikerült az állami gondozás rendszeréből. Miután Demcsák megkedvelte a fiút, befogadta a családjába, azóta nevelt fiaként tekint rá, és mindenben segíti.

Fotó: Korponai Tamás / RIPOST

Miután a Bors egyik olvasója meglátta a fiút a sürgősségi ellátáson, a lap elérte Leont, aki elismerte, hogy öngyilkosságot kísérelt meg.

„Valóban engem láttak el abban a kórházban, mert megpróbáltam felvágni az eremet… Nem pontosan emlékszem, hogy mi történt, csak azt tudom, hogy egyedül éreztem magam. Egy vidéki ismerősömnél voltam, ahová éppen önmagam elől menekültem” – mesélte a fiú a lapnak. Leon bevallotta, már rég foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata, de addig az estéig el tudta nyomni.

„Korábban, ha rosszul éreztem magam, Zsuzsát hívtam, de arról sosem beszéltem neki, hogy mit tervezek. Csak beszélgettünk és ő képes volt visszaadni az életkedvemet. Aznap este viszont nem tárcsáztam a számát. Bementem a fürdőszobába, és megtettem. Az ismerősöm jött be, miután nem talált sehol ,és a szólongatásra sem válaszoltam. Azonnal bevitt az ügyeletre” – mesélte a lapnak. Később a műsorvezetőnek is bevallotta, hogy mit tett.

A fiút azóta szakember segíti, akihez rendszeresen jár, sőt, azt tervezi ha jobban lesz, ő is megpróbál másoknak segíteni.

„Arra jutottam, hogy nem tartom titokban a lelki problémáimat, és azt sem, hogy szuicid hajlamom van, mert biztos vagyok benne, hogy rengeteg, az állami gondozásból kikerült fiatal küzd hasonló gondokkal. Ha teljesen rendbe jövök, szeretnék segítőként tevékenykedni. Ezeknek a srácoknak tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül a gondjaikkal, és azt is, hogy van kiút” – szögezte le Horváth Leon.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?