LELKIZŐ

Összeroppant súlyos betegségétől a Barátok közt sztárja

Már több mint egy éve folyamatosan a kórházat járja Rékasi Károly, mert újra és újra romlik az állapota. Kálváriáját már lelkileg sem bírja.
  • Szerző: The_M

Rékasi Károly három hete ismét kórházban van, és el is árulta, hogy miért. A combjában egy vasszerkezet rögzíti a csontot a csípőtől a térdéig, ahol a csípőlapátjából vett csontforgáccsal kitöltött ötcentis hiányban megindult a csontképződés - írja a Story magazin.

Azonban a szervezete nem fogadta be az orvosi fémet, begyulladt, ezért 25 napon keresztül kap antibiotikum-kúrát. Ha lemegy a gyulladás, akkor a csonthiány is pótlódik. A lap kérdésére válaszolva elárulta, a húsevő-baktérium fertőzést még a csontpótló műtét előtt kaphatta el, de most a Staphylococcus aureus-fertőzéssel küzd, amire szerencsére megtalálták a megfelelő antibiotikumot.

Elmondása szerint eszébe sem jutott, hogy levághatják a lábát a fertőzés miatt, és kétsége sincs afelől, hogy megfog gyógyulni. Az elmúlt 13 hónapban rengeteg fájdalmon ment keresztül, amiről így nyilatkozott:

Többször összeroppantam a pokoli fájdalomtól. Szinte az eszemet vesztettem, nem voltam ura a testemnek és az elmémnek. Időnként hajszál híja volt, hogy ne bolonduljak bele a kínba. Igen, bevallom, össze is roppantam, elvesztettem a józan ítélőképességemet.

Szerelme, Pikali Gerda a legnehezebb percekben is mellette állt, egyszer egy csokor vörös rózsát is vitt neki, amire a színész így reagált: "Amikor megláttam, nem tudtam megszólalni, zokogva rogytam a vállára. Ekkor voltam idegileg-lelkileg a mélyponton. Aztán már a testemnek sem voltam képes parancsolni, vacogtam, összeütődtek a fogaim, nem tudtam megállítani. Csúnyábbat mondok, nem szégyellem: a fájdalom olyan fokát éltem meg, hogy képtelen voltam a széklettartásra."

A haláltól már nem fél, látta a nagy fehér fényt, és egy hang azt mondta neki, innen nem mehet sehová. Mire ő csupán annyit felelt, hogy igenis menni fog, mert dolgoznia kell. A családja mindenben támogatja őt. Úgy érzi, semmit nem tett volna másképp az életében, még a pokoli fájdalmak ellenére sem, hiszen ez olyan tapasztalatokat ad neki, amit később a színpadon és a kamerák előtt kamatoztathat.

És ezeket olvastad már?