LELKIZŐ

Őszintén beszélt betegségéről Soltész Rezső

Soltész Rezső próbál lecsillapodni, hogy ne hajtsa túl magát.
  • Szerző: Ripost

Most ünnepelte 75. születésnapját Soltész Rezső. Az énekes elmesélte, hogy bár az ünneplés most elmaradt, nagyon sokan köszöntötték fel a jeles napon.

Fotó: Korponai Tamás / Ripost

„Már kora reggel záporoztak az SMS-ek, hívások a barátoktól, pályatársaktól. Gálvölgyi János és Csonka András az elsők között köszöntött fel, a délutáni órákban pedig a családommal ünnepeltem – ezúttal Skype-on” – fűzte hozzá mosolyog­va Soltész Rezső, aki ez idáig nem igazán lelkesedett a születésnapokért, ezúttal azonban gondolkodóba ejtette az idő múlása, és hálát ad a sorsnak, hogy a 75-öt is megérhette.

„Az év elején visszavonulót fújtam, mert az egészségügyi állapotom nem tette lehetővé, hogy színpadra álljak. A szívem rakoncátlankodott egy kicsit, és be kellett állítani a vérnyomásomat, ami az egekbe szökött. Kényszerpihenőre és ágynyugalomra intettek az orvosok, aminek meg is lett az eredménye: mostanra újra a régi vagyok, jó egészségnek örvendek, és a rehabilitációm is befejeződött.

Megértettem, hogy kímélni kell magamat, és az én koromban már nem lehet állandóan jönni-menni. Napi egy fellépésben egyez­tünk meg az orvosommal, amihez igyekszem is tartani magamat” – magyarázta a ze­nész, aki nem számított rá, hogy neki vala­ha is bármiféle betegsége lehet.

„Eleinte nagyon magam alatt voltam, mert soha nem gondoltam, hogy bármi baj érhet. Mindig is jó egészségnek örvendtem, ezért is ért váratlanul a betegségem, de rá kellett jönnöm, hogy már én sem leszek fiatalabb. Hetvenöt évesen számolnom kell már mindennel, de ha odafigyelek magamra és betartom a „játékszabályokat”, akkor gond nélkül tud tovább gurulni a szekér. Ezen dolgozom most, próbálok lecsillapodni, és csak annyi felkérést elvállalni, amennyi még nem terhel le teljesen” – taglalta a Borsnak a művész, aki május elsején állt volna újra imádott közönsége elé, ám a visszatérése a koronavírus miatt még várat magára.

„Nagyon sajnálom, hogy nem állhatok még színpadra, de remélem, júniusban már lesz lehetőség énekelni, mert nagyon hiányoznak a rajongóim”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?