LELKIZŐ

Presser Gábor: Tomi nélkül vacakabb hely lett a világ!

Somló Tamás bátran és hősiesen küzdött a végzetes kór ellen, de ma hajnalban szervezete végleg feladta a küzdelmet. Pályatársai és barátai búcsúznak tőle.
  • Szerző: BDF

„Vidámság, jókedv, lazaság jellemezte őt. Iszonyatos tehetség, egy szeretni való ember volt. Nagyon nagy tragédia az elvesztése” – mondta Kóbor János a Fókuszban.

„Nehéz szavakat találni, hogy mennyire megráz ez a hír. Mindenkit arra tanított csak a létezésével, hogy az élet tele van játékkal. Az életben el kell tudni fogadni mindent. Az élet tele van szeretettel, örömmel. Minden, amit csinált, az sugárzott ettől. Õrületes veszteség az, hogy nincs már közöttünk. Olyan, mintha mindezt elvitte volna magával. Tomi, az LGT, az a generáció, ami benne megtestesült, az számomra a világ szilárd része volt” – vallotta be Geszti Péter.

Az LGT frontemberét, Presser Gábort mérhetetlenül megviseli jó barátja elvesztése. Ezért mindenkitől elnézést és türelmet kér ahhoz, hogy nyilatkozni tudjon.

„Mindenki nemcsak egyszerűen gyászol, hanem mindenki nagyon fáradt és egy kis türelmet kér. Kicsit mentünk Tomi után, aki elhessegette ezeket a dolgokat. Bízott nagyon az orvosokban, meg abban, ha nem figyel annyira oda, akkor ez a dolog talán nincs is.

Lehet, ez a látszat volt, megpróbált úgy csinálni, mintha ez olyan könnyű lenne. Sosem panaszkodott, csak hülyéskedett.

– mondta elcsukló hangon Presser Gábor.

A legendás zenész utolsó hónapjait családja körében, otthon töltötte, akik áldozatos szeretettel vettél körül.

„Tominak a családja meg tudta adni, hogy ne kelljen kórházban meghalnia. Ez pedig nagyon emberi, nagy teljesítmény volt az ő részükről.”

Az LGT frontembere egy különleges zenei felvétellel lepte meg barátját a betegágyán, amit egy San Fransisco-i múzeumban talált.

„Ez egy élő LGT koncert hetvennégyben az amerikai turné végén, a Record Plant stúdióban. Most ez megkaptam és elvittem a Tominak. Felraktuk a fülest és hallgattuk, teljesen kiengedett a Tomi, és mosolygott és verte a ritmust.”

Nagyon közel álltak egymáshoz, mindent megéltek, amit egy barátság valaha is adhat.

„Rengeteget csavarogtunk együtt, a turnékon főleg. Rengeteget vitatkoztunk. De mindig együtt voltunk, jóban, rosszban.

Mindig túléltük a jót és a rosszat is, és most nem, legalábbis a Tomi nem. Nélküle vacakabb hely lett a világ.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?