LELKIZŐ

Sírva borult Szűcs Lajos fotójára a temetésen Pécsi Ildikó

Csütörtök délelőtt, a máriabesnyői temetőben örök nyugalomra helyezték Szűcs Lajost. Az olimpiai bajnok labdarúgó nyilvános búcsúztatásán rengetegen részt vettek azok közül, akik tisztelték, szerették őt. Imádott felesége, Pécsi Ildikó megrendülve búcsúzott a férjétől, akivel több mint fél évszázadon át éltek nagy szeretetben.

Megtörten érkezett imádott férje, Szűcs Lajos búcsúztatójára és temetésére Pécsi Ildikó. Az özvegyet fia és a család barátja, L. Péterfi Csaba támogatták két oldalról, mert bár a színésznő egy hetet töltött az egyik fővárosi kórházban, a temetés napjára borzasztóan legyengült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László / Ripost

Látszott rajta, hogy nehezére esik a séta. Az özvegyet és segítőit ezért taxi vitte fel egészen a búcsúztató helyszínéig, de az a néhány lépés a férje urnájáig is láthatóan megerőltető volt Ildikó számára.

Fotó: Sulyok László / Ripost

A színésznő még élete egyik legnehezebb pillanatában is megtartotta legendásan jó modorát: bólintva, szomorú félmosollyal üdvözölte a sajtó munkatársait, majd hagyta, hogy a szerettei a focilabda formájú urnához kísérjék őt. Ott hasított belé a fájdalom, a felismerés, hogy nincs többé az imádott férje. Mindeközben fia, Csaba próbálta vigasztalni a zokogó művésznőt.

Fotó: Sulyok László / Ripost

A gyászoló tömegben többen elérzékenyültek, amikor a búcsúztató végén Ildikó könnyes szemmel odalépett a férje fotójához és ráborult, majd megcsókolta azt. Kétségtelen, hogy Pécsi Ildikó a férje halálával elveszítette élete értelmét.

Szűcs Lajos – vagy ahogy ő hívta, Édesjólajosom – ötvenegy éven át volt a színésznő mellett, jóban-rosszban. Bár amikor 1969-ben rövid ismeretség után összeházasodtak, sokan nem jósoltak nagy jövőt kettejük kapcsolatának: úgy gondolták, az ország egyik kedvenc színésznője, a kor nőideálja és egy hasonlóan népszerű focista románca nem lehet hosszú életű.

Fotó: Sulyok László / Ripost

Ildikó és Lajos azonban rácáfoltak ezekre a vélekedésekre, pedig mindkettőjük hivatása bőven adott volna okot arra, hogy kikacsintsanak a házasságukból. Ők azonban tartották magukat az esküjükhöz mindhalálig – több mint fél évszázadig.

Fotó: Sulyok László / Ripost

Érthető módon most mindenki Pécsi Ildikóért aggódik. A barátok, ismerősök és a tisztelők egy emberként féltik az idős művésznőt, akinek idős napjait hőn szeretett kertje és imádott férje aranyozták be az elmúlt években.

Eddig Ildikó tartotta magát, ha másért nem, a férje miatt: muszáj volt, hogy az évek óta betegeskedő Szűcs Lajos mellett egy erős asszony álljon.

Fotó: Sulyok László / Ripost

Az igazi dráma talán csak most kezdődik, és csak reménykedni lehet abban, hogy édes jó Lajosa elvesztésének ellenére Ildikó képes lesz megerősödni annyira, hogy még sok-sok évig élvezhesse a családja szeretetét.

Évek után találkozott az unokájával

A sors különös fintora, hogy Pécsi Ildikó és nagyobbik unokája, Szűcs Csaba hosszú évek után épp a családfő, Szűcs Lajos urnájánál találkoztak újra. Az unoka és a színésznő azóta nem álltak szóba egymással, hogy Pártos Csilla elvált Pécsi Ildikó fiától.

Az ellenségeskedés azonban Szűcs Lajos temetésén megtört: a nyilvános búcsúztató után fia és jó barátja támogatták Ildikót, akihez több ismerős is odament részvétet nyilvánítani. Ekkor tűnt fel a semmiből Csaba, aki évekkel ezelőtt a nagymamája szeme fénye volt: legendásan szoros kapcsolat fűzte össze őket, egészen a fiú szüleinek válásáig. Ekkor ugyanis úgy döntött Pécsi Ildikó, hogy kilakoltatja az unokáját abból a házból, amit korábban ő vásárolt a fiának. Ez végképp megrontotta a kapcsolatot a nagyszülők és az unoka között. Csaba a fotósok és a ráirányuló szempároktól kissé megilletődve köszöntötte a nagymamáját, akivel néhány szót váltottak, majd átölelték és megcsókolták egymást. Pécsi Ildikó ezután a sekrestyébe ment, hogy felkészüljön a zárt körű temetésre, unokája pedig megtörten álldogált még egy darabig nagypapája urnájánál.

Pártos Csilla nem ment el a temetésre

Bár a sajtóhírek arról szóltak, hogy Pártos Csilla is részt vesz Szűcs Lajos búcsúztatásán, a volt meny mégsem ment el az eseményre. Az olimpiai bajnok labdarúgó régen a lányaként szerette az asszonyt, unokája anyját, az elmúlt évek pereskedése azonban messze taszította őket egymástól. Pártos Csilla bizonyára azért döntött végül úgy, hogy távolról búcsúzik egykori apósától, mert nem akarta felzaklatni Pécsi Ildikót, aki évek óta nem bocsátotta meg neki, hogy fia és Csilla elváltak egymástól.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?