LELKIZŐ

Súlyos betegségéről vallott a Barátok közt sztárja

Nem volt hajlandó kórházba feküdni a színésznő, amikor diagnosztizáltak nála egy ritka rákos megbetegedést. Inkább magát kezelte.
  • Szerző: The_m

Néhányan képtelenek feldolgozni, ha közli velük az orvos, hogy betegek. Vagy éppen furcsa módját választják a feldolgozásnak. Mint például Borbáth Ottilia, aki egészen egyedien, nem fogadta el, hogy ő beteg lenne.

Nem feküdt kórházba, nem beszélt a bajáról, és ugyanúgy élte minden percét, mint korábban.

"Az ultrahang kimutatta, hogy lépnagyobbodásom van, ezért kezdtek el kutakodni, aztán az orvos közölte, hogy krónikus mieloid leukémiám van. Hátrafordultam, hogy mégis kinek mondja ezt, olyan elképzelhetetlen volt, hogy nekem" - mondta a Barátok közt Irmája a Best magazinnak.

Miután a maximum 9000 helyett majd 250 ezer fehérvérsejtet találtak a vizsgálatok alatt, azonnal be akarták fektetni a kórházba. A színésznő azonban ellenállt.

"Nekem azonban este játszanom kellett a színházban, ezért könyörögtem, hogy ne fektessenek be, próbáljuk meg ambulánsan átmosni a véremet. Ezt követően három éven át magamat gyógyszereztem, injekcióztam mindennap."

A kezelés pedig nem volt egy könnyű menet. Szinte állandóan lázas volt, rázta a hideg, fájtak az ízületei, és sokszor volt depressziós is.

De szerencsére ma már tünetmentes, jól érzi magát, szereti az életet és a munkáját. Az orvosa is egyedül a súlya miatt aggódik, de ahogy Ottilia mondja: 70 évesen már nem lesz karcsúbb.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?